Belgische marktleider voor tijds- en locatieregistratie heeft ambitieuze plannen 

GeoDynamics opent dit jaar zijn eerste buitenlandse vestiging.

Het West-Vlaamse bedrijf dat in ons land marktleider is inzake tijds- en locatieregistratie zet daarmee zijn eerste stappen in een ambitieus internationaal groeipad.

Het eerste Nederlandse kantoor wordt in de loop van deze maand geopend in Gouda.Van daaruit wil het bedrijf zich volop richten op de Nederlandse markt.

 

GeoDynamics werd opgericht in 2004 en ontwikkelt software om op afstand de locatie te bepalen van voertuigen, werktuigen of mobiele medewerkers.

Via een beveiligde website kan je op computer, tablet of smartphone volgen waar ze zich bevinden.

De systemen van Geodynamics worden ook gebruikt voor tijdsregistratie en het beheer van het wagenpark.

Stijn Stragier, medeoprichter en managing partner van GeoDynamics: “Ik ben bijzonder trots dat we met de opening van deze vestiging in Nederland onze eerste internationale stap kunnen zetten. In eigen land zijn we op dit moment afgetekend marktleider en we willen onze dienstverlening ook verder uitbreiden naar het buitenland. Daarbij kiezen we in eerste instantie resoluut voor Nederland.”

Momenteel heeft het bedrijf heeft 3.500 klanten, die samen 50.000 blackboxen gebruiken.

Dat zijn apparaten met ingebouwde gps- en gsm-functies die in een voertuig geïnstalleerd worden om de locatie ervan te volgen.

GeoDynamics richt zich op de bouwsector, installateurs, onderhouds- en serviceploegen, openbare diensten en andere organisaties met mobiele medewerkers en een wagenpark.

Onlangs kwam het bedrijf nog in het nieuws met zijn slimme oplossing tegen bouwfraude.

GeoDynamics ontwikkelde met behulp van machine learning een nieuwe platform waarbij de nodige officiële documenten vlot en in real-time kunnen worden uitgewisseld tussen de verschillende stakeholders. Op die manier wordt de kans op fraude drastisch verminderd.

Het systeem zorgt ervoor dat de hoofdaannemer op elk moment een actueel overzicht heeft van wie er op de werf actief is en of zij beschikken over de nodige wettelijke verplichtingen.