Op 26 mei 2024 vierde GeoDynamics haar twintigjarig bestaan. 20 jaar geleden namen Stijn en Peter het voortouw op het gebied van digitale transformatie. Inmiddels is GeoDynamics uitgegroeid tot de referentie in België op het gebied van tijdregistratie en track-and-trace.

Uren Tijdwinst per Week

Even terug naar 2004, het jaar waarin het allemaal begon. Stijn Stragier en Peter Vermeesch werkten samen als programmeurs en merkten al snel dat de administratieve diensten van bouwbedrijven vaak met de handen in het haar zaten.

Het vele manuele werk en de menselijke fouten, zoals onleesbare of ontbrekende werkbriefjes die door arbeiders zelf ingevuld werden, waren een grote last.

Door het plaatsen van badgelezers in de voertuigen van bouwbedrijven, konden arbeiders simpelweg badgen bij het begin en einde van hun dienst. De verzamelde data werd verwerkt en in een overzichtelijk document weergegeven.

De kans op menselijke fouten werd zo aanzienlijk kleiner.

Het resultaat? Uren tijdwinst voor de administratieve diensten.

Ontdek hoe jij meer tijd kunt besparen>

Een Veranderende Digitale Wereld

GeoDynamics werd zo een van de trendsetters binnen de digitale golf die de twee daaropvolgende decennia de (bouw)wereld zou overspoelen.

Ons succes was mede te danken aan de complexe Belgische wetgeving zoals de mobiliteitsvergoeding en Checkinatwork.

Deze wetten vereisten veel opvolging en administratie, wat nog meer druk legde op de bouwbedrijven.

We luisterden naar onze klanten en pasten onze technologie zo aan dat deze ook voor deze problemen een digitale en geautomatiseerde oplossing bood.

Niet alleen de bouwwereld deed een beroep op GeoDynamics; ook organisatoren van grote evenementen zoals De Ronde van Vlaanderen, Werchter en vele autorally’s vonden hun weg naar ons bedrijf.

Zo plaatsten we trackers in verschillende voertuigen tijdens koersen en evenementen.

Op deze manier krijgen organisatoren in real-time een overzicht van voertuigen op een scherm te zien en kunnen zo heel doelgericht ingrijpen bij problemen, zoals het sturen van de dichtstbijzijnde ambulance bij een ongeval.

Een Dynamisch en Gedreven Team

Ondertussen is GeoDynamics uitgegroeid tot de nummer één in België op het gebied van tijdregistratie.

In 2024 rijden er in België 57.000 voertuigen rond met een trackingsysteem van ons bedrijf. Meer dan 3.700 klanten gebruiken onze diensten en in 2023 verliep de organisatie van 130 evenementen vlekkeloos dankzij onze trackers.

Ons team groeide gestaag mee. Het bedrijf telt inmiddels meer dan 50 werknemers die zich dagelijks met veel passie inzetten. En dat wordt gewaardeerd.

Zo gaan we jaarlijks een weekje op workation naar een zonnige bestemming om de batterijen weer op te laden!