Door de koppeling kunnen Hilti-werktuigen makkelijk gelokaliseerd worden op werven of in magazijnen.

Het Kortrijks softwarebedrijf GeoDynamics gebruikt een materiaalbeheer module om werkmateriaal voorzien van een RFID tag terug te vinden.

Door de koppeling met Hilti kan deze oplossing nu ook de tags lezen die op de werktuigen van het bouwmateriaalbedrijf staan.

Efficiëntie op de werkvloer

“Efficiëntie is één van de belangrijkste streefdoelen voor hedendaagse bouwbedrijven”, weet Stijn Stragier, medeoprichter en managing partner van GeoDynamics.

“Het is namelijk de beste manier om de kosten te drukken, en diensten te leveren aan een concurrentiële prijs. Een heikel punt hierbij is het materiaalbeheer. Manueel bijhouden waar elk toestel zich bevindt, is bij de grotere ondernemingen onbegonnen werk. Hierdoor gaat soms kostbaar materiaal verloren, en verliest men veel tijd door nodeloos zoekwerk. Vergeet ook niet dat het gebruik van materiaal aangerekend kan worden aan de klant. Dat kan niet als de administratiedienst niet weet waar alles zich bevindt.”

GeoDynamics levert hiervoor een eenvoudige oplossing.

Elk werktuig, gaande van een boorhamer tot een graafmachine, kan voorzien worden van een tag.

Doormiddel van een ontvanger kunnen werknemers precies weten waar dit stuk ligt, op een werf of in het depot. Dit gaat volledig automatisch en werknemers hoeven dus geen app te installeren of openen.

Lees meer over materiaalbeheer > 

 

Wereldleider in werkmateriaal

Hilti is één van de wereldleiders op het gebied van efficiënt, duurzaam en gebruiksvriendelijk werkmateriaal.

Het ontwikkelde zelf een tagsysteem genaamd ON!Track waarmee werktuigen snel teruggevonden kunnen worden.

Ranieri Brandani Global Product Manager ON!Track: “Onderzoek wijst uit dat aannemers gemiddeld 90 uur per maand verliezen door werknemers die materiaal zoeken, en gemiddeld bijna 9.000 euro spenderen aan verloren werkmateriaal. Samen is dat een pak kosten die vermeden kunnen worden.”

Het bedrijf nodigt daarom ondernemingen als GeoDynamics uit om deze tags te koppelen aan hun managementsysteem zodat aannemers één oplossing hebben voor hun materiaal- en personeelsbeheer.

Meer dan een locatie

Het gebruik van deze locatiebepaling levert meer op dan enkel een locatie.

Het GeoDynamics’ systeem slaat de gegevens van de werktuigen op.

Dat laat dan weer toe deze info te gebruiken voor onder andere het maken van rapporten rond nacalculatie, facturatie, het opvolgen van vervanging/herstelling of voor een koppeling aan een ERP-systeem.

Stijn Stragier: “De combinatie GeoDynamics en Hilti levert zo niet alleen efficiëntie op de werf, maar ook nadien, tijdens de administratie. Dit laat bouwbedrijven toe op een eenvoudige manier hun concurrentiepositie te versterken ten opzichte van de concullega’s.”

Interesse in een demonstratie? Contacteer ons!

Contact >