Rally staat nog steeds bekend als een uiterst gevaarlijke sport.

Vandaar dat organisatoren van verschillende events telkens het onderste uit de kan halen om de veiligheid van de rijders en toeschouwers te garanderen.

De grootste rally in België, de Geko Ypres Rally, is op dat vlak voortrekker en gebruikt al voor de 5e keer op rij het track and trace veiligheidssysteem van GeoDynamics.

Geko Ypres Rally 2014

Met ruim 240 wagens op de weg is de Geko Ypres Rally uitgegroeid tot een toonaangevende rally in het FIA European Rally Championship.
Eind juni zakken dan ook enkele tienduizenden liefhebbers af naar de Westhoek om hun helden tijdens de “24 uren” te volgen.

Ondertussen is de Geko Ypres Rally al toe aan zijn 50e editie.

Meer dan 1200 vrijwilligers staken hun handen uit de mouwen om ook deze editie van de Geko Ypres Rally te laten uitgroeien tot een succes.

Bezoek de website van de Geko Ypres Rally >

Car tracking system

Al voor de 5e keer op rij maken de organisatoren van de Geko Ypres Rally gebruik van de track and trace oplossingen van GeoDynamics.

Ondertussen worden ruim 240 wagens uitgerust met alle systemen, waaronder ook alle historics, wat een unicum is in de rally sport.

Dankzij deze technologie kunnen de organisatoren, in real time, de exacte locatie van iedere deelnemer bepalen, incidenten op de KP’s detecteren en teams verwittigen voor gevaar of obstakels door middel van een elektronisch gele vlag systeem in de auto.

Noodknop

Het tracking system van GeoDynamics voorziet ook in de installatie van een noodknop in de wagens.
Hierdoor kunnen de teams zelf aangeven dat ze verwikkeld zijn in een incident of dat ze een medische interventie nodig hebben.

Door het gebruik van het tracking system van GeoDynamics is de Geko Ypres Rally een heel stuk veiliger geworden.

Nu heeft de rallyleiding een duidelijk zicht op het hele parcours en kan een eventuele reddingsoperatie zeer snel ingezet worden.
Ook de marshalls profiteren mee van het systeem en staan nu veel veiliger opgesteld.

Jaarlijkse Rally Safety seminarie

Op het jaarlijkse Rally Safety seminarie, dat gehouden werd op 22 en 23 februari 2013 in Zagreb, werd het goede werk van de Geko Ypres Rally in de bloemetjes gezet en kreeg de organisatie de award voor de beste organisatie van het Europees Rallykampioenschap 2012.

Deze prestigieuze award wordt overhandigd aan de rally die het best scoort op een aantal vlakken zoals veiligheid, algemene organisatie, promotie,…

De Geko Ypres Rally scoorde bijzonder goed op het vlak van veiligheid en algemene organisatie.

Lees meer over de award >

De Geko Ypres Rally 2014 gaat door van 19 tot en met 21 juni.