De Geko Ypres Rally is al jaren een begrip voor alle rallyliefhebbers over de hele wereld.

Door die populariteit is de rally kunnen uitgroeien tot één van de beste organisaties binnen de FIA met één groot stokpaardje, veiligheid.

Op het jaarlijkse Rally Safety seminarie, dat gehouden werd op 22 en 23 februari 2013 in Zagreb, werd het goede werk van de Geko Ypres Rally in de bloemetjes gezet en kreeg de organisatie de award voor de beste organisatie van het Europees Rallykampioenschap 2012.

Deze prestigieuze award wordt overhandigd aan de rally die het best scoort op een aantal vlakken zoals veiligheid, algemene organisatie, promotie,… De Geko Ypres Rally scoorde bijzonder goed op het vlak van veiligheid en algemene organisatie.

Lees hier over de award >

Veiligheid Geko Ypres Rally

Veiligheid is altijd een zeer belangrijk item geweest voor de organisatoren van de Geko Ypres Rally, die al altijd geprobeerd hebben om de risico’s, die inherent zijn aan gemotoriseerde sporten, tot een absoluut minimum te herleiden.

GeoDynamics stapte graag in hun verhaal en werkte voor de veiligheid op de Geko Ypres Rally een vooruitstrevend car tracking system uit.

Vandaar dat ze in hun zoektocht naar de veiligste oplossing bij GeoDynamics kwamen aankloppen.

Track & trace GeoDynamics

Met behulp van een blackbox die in elke rally wagen wordt geïnstalleerd,  heeft de rallyleiding van de Geko Ypres Rally een duidelijk zicht op de locatie van elke wagen op het parcours.
Het parcours wordt minutieus in kaart gebracht en in de software geladen zodat de locatie haarscherp geregistreerd kan worden.

Gebeurt er op een KP een incident, dan heeft de rallyleiding in realtime een zicht op de locatie van de wagen en is het een koud kunstje om de andere teams te verwittigen door middel van een elektronische gele vlag die in elke wagen wordt getoond.

Lees meer over track & trace >

Noodknop

Het tracking system van GeoDynamics voorziet ook in de installatie van een noodknop in de wagens.
Hierdoor kunnen de teams zelf aangeven dat ze verwikkeld zijn in een incident of dat ze een medische interventie nodig hebben.

Door het gebruik van het tracking system van GeoDynamics is de de Geko Ypres Rally een heel stuk veiliger geworden.
Nu heeft de rallyleiding een duidelijk zicht op het hele parcours en kan een eventuele reddingsoperatie zeer snel ingezet worden.
Ook de marshalls profiteren mee van het systeem en staan nu veel veiliger opgesteld.

Door het succes de voorbije jaren heeft de rallyleiding beslist om naast de moderne ook de Historics wagens uit te rusten met het car tracking system. Zo rijden er niet minder dan 240 rally wagens rond met het systeem van GeoDynamics.

De Geko Ypres Rally 2013 gaat door van 27 tot en met 29 juni.