Na een succesvolle eerste samenwerking tussen de organisatie van Tour Amical en GeoDynamics, slaan wij terug de handen in elkaar.

Dit maal maakt de Tour Americal de grote oversteek naar Amerika waar ruim 160 wagens tussen 7 en 17 oktober mooie wereldsteden als New York, Washington en Miami passeren.
De naam werd dan ook toepasselijk veranderd naar Tour Americal.

Lees meer over de samenwerking in de Tour Amical >

Track and Trace

GeoDynamics installeert terug in elke wagen van de Tour Americal een zogenaamde blackbox. Deze installatie is een soort van smartphone zonder scherm.
De afgelegde weg van de blackbox wordt geregistreerd met de interne gps terwijl deze gegevens ogenblikkelijk doorgestuurd worden via een interne simkaart naar onze servers.

Daar worden alle gegevens in realtime gevisualiseerd op onze toepassing die via internet toegankelijk is.

Ontdek hoe een track and trace systeem werkt! >

Thuisblijvers

Aan de hand van deze track & trace installatie kunnen alle familieleden, vrienden of geïnteresseerden de Tour Americal meevolgen.
Maar dat is niet alles. In geval van nood kan de organisatie van Tour Americal perfect de gestrande wagen lokaliseren en ingrijpen waar nodig.

Met wagens die soms meer dan 60 jaar oud zijn, is dit laatste een aangename hulp.
Ook al zijn de wagens vooraf grondig geïnspecteerd en voorbereid, een ongeval is nooit uit te sluiten.

2400 kilometer in 8 dagen

Totaal aantal kilometers: 2400 km op 8 rijdagen of een gemiddelde van 300 km per dag, overwegend langs kleine pittoreske wegen.

De organisatie van Tour Americal heeft ook gezorgd voor een mooi programma.

Zo doorkruisen de oldtimers wereldsteden als The Big Apple en Washington, de verbluffende natuur van de Blue Ridge Mountains, het koloniale Oude Zuiden, het nostalgische Savannah en de tot de verbeelding sprekende oostkust van Florida via Daytona en Palm Beach naar Miami.

Negen staten passeren de revue en dat tijdens de magische Indian Summer!