Victor Campenaerts, Jasper De Buyst, Thomas De Gendt of Florian Vermeersch. Het zijn namen die vast ook bekend in de oren klinken bij mensen zonder koerskennis.

Deze mannen dragen natuurlijk allemaal met trots het koerstruitje van Lotto Dstny, en je kan hen aan de start zien van ’s werelds belangrijkste wielerwedstrijden.

Een ploeg op topniveau, dat brengt steeds opnieuw, bij elke koers, een logistiek huzarenstukje met zich mee.

Lotto Dstny heeft bovendien ook nog een damesploeg, en rijdt wedstrijden in België, Europa en de rest van de wereld.

Om die logistieke nachtmerrie om te zetten in een zoete wielerdroom, klopte Lotto Dstny aan bij GeoDynamics.

Met plezier schakelden we een tandje groter en kwamen op de proppen met een uitgebreid track-and-trace-systeem waarmee de wielerploeg haar wagenpark kan beheren.

Fleet management Lotto Dstny

Hoe zorgt dit fleet management systeem nu voor een optimalisatie van Lotto Dstny’s wagenpark? We rustten alle volgwagens, bussen en vrachtwagens van de ploeg uit met een track-and-trace-module.

Deze doet verschillende zaken:

  • Het houdt de afgelegde weg bij en stuurt deze in real time naar de beveiligde servers van GeoDynamics. Hierbij zijn eveneens de snelheden zichtbaar.
  • Het fungeert als anti-diefstalsysteem waarbij men via sms of e-mail gewaarschuwd wordt bij het starten van het voertuig. Met de optionele startonderbrekers kan men onmiddellijk ingrijpen mocht iemand met het voertuig aan de haal gaan.
  • Gemiste onderhoudsbeurten behoren tot de verleden tijd. Een module houdt zowel de onderhoudsbeurten als het bandenbeheer bij, en ook boetes komen in deze overzichtelijke lijst terecht. Elke chauffeur moet zich bovendien aanmelden met een badge waardoor er geen discussie meer is bij de toewijzing van deze overtredingen.

Op kop in het peloton


©FacePeeters

De koers is een hoogtechnologische sport geworden.

Niet alleen de fietsen, maar ook de coureurs worden voortdurend gemeten en gewogen door soft- en hardware, om ze zo in topconditie aan de start te brengen.

Het wagenpark kan hierbij niet achterblijven.

Door de oplossing van GeoDynamics heeft Lotto Dstny nu de mogelijkheid om elke beweging van de voertuigen in real time op te volgen.

Dat zorgt niet enkel voor het vereenvoudigen van de logistieke warboel tijdens de koers, maar ook voor minder administratie achteraf.

En zo heeft Lotto Dstny alvast een streepje voor op de rest van het peloton!