Het bedrijf gooide papierwerk overboord en koos resoluut voor de digitale weg met Visma Bouwsoft, Visma yuki en GeoDynamics

Tijdens het Gala van de Gouden Baksteen dat op 10 februari plaatsvond, kreeg Confistruct de prijs voor meest beloftevolle onderneming.

Het bedrijf werd opgericht in 2019 en biedt de totaaloplossing aan voor de coördinatie van commerciële, residentiële en industriële bouwprojecten.

De jury van de Gouden Baksteen roemde het bedrijf vooral om zijn succesvolle jaar 2022 waarin het zijn omzet bijna verdrievoudigde.

Bezoek de website van de Gouden Baksteen >

 

 

Digitale administratie

Ook Gianni Boone, Marketing en Business Development Director van Visma Bouwsoft, Bart Schockaert van Visma l yuki,  en Stijn Stragier, managing partner van GeoDynamics, feliciteren de ondernemers aan het hoofd van Confistruct.

Deze drie bedrijven hebben samen als doel administratief werk zoveel mogelijk te digitaliseren, en werden de voorbije jaren partner van Confistruct.

Gianni Boone:Visma Bouwsoft biedt all-in-one software specifiek voor de bouwsector.  We helpen Confistruct met het relatie- en projectbeheer, offertes en facturen, digitale werkbonnen, nacalculatie en zoveel meer. Dankzij onze mobiele app hebben hun projectleiders alle informatie steeds bij de hand. Prijslijsten van leveranciers worden weldra gekoppeld via het materiaal platform, zo zijn hun prijslijsten steeds up-to-date. Handig toch?” 

De boekhouding van Confistruct is met Yuki volledig cloud-based. Bart Schockaert: “Dit betekent dat de ondernemers onder andere via laptop en smartphone altijd en overal toegang hebben tot hun boekhouding en administratie. Door de toepassing van intelligente software worden facturen en bonnetjes automatisch herkend en verwerkt. Ook betalingen zijn volledig geautomatiseerd door betaallijsten en automatische betaalherinneringen naar de klanten.”

 

1 uur werk per medewerker, per week uitgespaard

Ook GeoDynamics wil zijn klanten zoveel mogelijk tijd uitsparen.

Het is de Belgische marktleider op het gebied van mobiele tijdregistratie en track-and-trace. Stijn Stragier: “We plaatsten een badgelezer in elk voertuig van het bedrijf. Zo kunnen werknemers onmiddellijk badgen wanneer ze een werk starten of beëindigen en worden ook mobiliteitskilometers automatisch geregistreerd. Bij werven met een verplichte aanmeldingsplicht (de zgn. Check In At Work) stuurt het systeem automatisch een registratie. Zo hoeven de ondernemers niet bang te zijn voor boetes.”

Zowel de data verzameld door Visma Bouwsoft als die verzameld door GeoDynamics kan automatisch doorgestuurd worden naar de Sociale Secretariaten, wat opnieuw heel wat tijd uitspaart.

 

Digitale golf

Gianni Boone: “Confistruct weerspiegelt de huidige digitale trend in de bouwsector. Een groeiend aantal bedrijfsleiders erkent de noodzaak om de digitale transformatie aan te pakken en hiervoor een ervaren externe partij binnen hun branche te vinden. Visma Bouwsoft is de oplossing hiervoor.” 

”Digitalisering is één van de belangrijkste middelen om op een efficiënte manier de groei te stimuleren”, zegt Stijn Stragier. “Een groei die ook Confistruct nu meemaakt en hen zonder twijfel ooit toelaat om nog meer awards in de wacht te slepen!”