Voetbalploeg Zulte Waregem doet binnenkort beroep op de diensten van GeoDynamics om haar shuttlebussen beter op te volgen.

Hiervoor zullen bestuurders moeten badgen bij een intern systeem dat ook andere belangrijke informatie doorstuurt naar de vlootbeheerder.

Team Essevee

Zulte Waregem is één van de sterkhouders in het Belgische voetballandschap. De ploeg op de grens van Oost- en West-Vlaanderen speelt in Eerste Klasse B en heeft ook een groot aantal jongerenploegen.

 “Voor de verplaatsingen van de jeugdploegen zetten we shuttlebussen in die worden bestuurd door vrijwilligers.” Chris Dhaenens, accountmanager bij Essevee

Net daar knelt het voelbalschoentje. Voor Essevee is deze werking zeer moeilijk op te volgen. De organisatie weet vaak niet wie er met de voertuigen rijdt, waar die rijden of wanneer die rijden.

“Ook op het gebied van schade of verkeersongevallen, kan dit een probleem vormen. Daarom namen we contact op met GeoDynamics, de marktleider op het gebied van tijd- en activiteitenregistratie.”

Een bestuurdersbadge

“Onze ondersteuning bij Essevee is drievoudig” weet Stijn Stragier, medeoprichter van GeoDynamics.

  1. We installeerden een badgelezer in elke bus. (Bestuurders melden zich aan met een persoonlijke badge.)
  2. We plaatsten ook een startonderbreker zodat de bus niet kan starten zonder te badgen.
  3. Als laatste zijn de bussen nu ook traceerbaar en in real time zichtbaar op een overzichtelijke digitale kaart.

Real time overzichtelijk fleetmanagement

Het gevolg is dat er nu steeds een duidelijk overzicht is op het gebruik van de voertuigen.

Ook het plannen van het onderhoud is een stuk eenvoudiger want afgelegde kilometers en tijd sinds het vorig onderhoud worden nu netjes bijgehouden.

Als laatste, weet de ploeg precies waar de bussen zijn en wanneer ze zullen toekomen. Dat laat hen toe flexibeler met de voertuigen om te gaan en de ouders van de spelers op de hoogte te houden als dit nodig zou zijn.

Ook meer potentie voor jouw fleet?

GeoDynamics werkt samen met sportinitiatieven voor een beter en veiliger opvolging van hun vervoer.

Benieuwd naar wat we voor jouw fleetmanagement kunnen doen?

Boek nu een gratis demo >