Om de veiligheid van de teams en marshals te garanderen, deed de Geko Ypres Rally dit jaar terug beroep op GeoDynamics. Het bedrijf uit Kortrijk levert al enkele jaren hun Car Tracking System om het gebruik van de gele vlag te vervangen op het parcours. In de plaats stuurt het Tracking Systeem signalen naar alle wagens in geval van een incident.

Na de succesvolle edities van 2010 en 2011, heeft de organisatie nu ook beslist om het systeem uit te breiden naar Ypres Historic Rally die op dezelfde dag doorgaat. Wat meteen van de Geko Ypres Rally de eerste rally maakt wereldwijd die het systeem zowel voor moderne als voor historics toepast.

Vice‐Premier Q, die de co‐piloot is van Tuur Vanden Abeele, kwam in dat opzicht het bedrijf achter deze innovatie bezoeken. Hij was zeer onder de indruk en opperde dat alle grote rally’s met dit systeem uitgerust moeten worden.

Om de veiligheid van de vice‐premier nog te verhogen, kreeg hij ook nog een gepersonaliseerde helm cadeau van oprichters Stijn Stragier en Peter Vermeesch.