Op de voor iedereen toegankelijke website http://touramerical.geodynamics.be/ zijn Véronique De Kock, met een Mercedes 280 SL, en 155 Belgische oldtimers tot en met dinsdag 15 oktober live te volgen op hun tocht langs de Amerikaanse oostkust.

Dat is niet alleen leuk voor de thuisblijvende familie, vrienden en kennissen. Het is vooral nuttig als de oldtimers autopech hebben of verloren rijden.

Het is de traceringsoftware van de snelgroeiende Kortrijkse firma GeoDynamics die ervoor zorgt dat de deelnemers van Tour Americal via het internet traceerbaar zijn op hun tocht tussen New York en Miami.

Tweeduizend vierhonderd kilometer leggen de oldtimers af, gespreid over acht ritten.
De laatste rit, van Stuart naar Miami, vindt aanstaande dinsdag plaats.

Eerste keer

Het is de eerste keer dat de Tour Americal plaatsvindt. Alle oldtimers zijn uitgerust met een track & trace-apparaatje van GeoDynamics.

Het heeft gps en een Amerikaanse simkaart ingebouwd.

Als een oldtimer gestolen zou worden, is de locatie ervan meteen op het internet terug te vinden.
GeoDynamics bestaat volgend jaar 10 jaar en er zijn ondertussen ruim 18.000 apparaatjes bij 1.800 klanten in gebruik.

Onschatbare bolides

Gezien de financiële en emotionele waarde van de deelnemende bolides zou het zonde zijn als ze niet meteen traceerbaar zouden zijn.
De oudste deelnemende wagen aan Tour Americal dateert uit de jaren 30 van de vorige eeuw.
Er rijden auto’s mee die momenteel meer dan tweehonderdduizend euro waard zijn.

Bij de deelnemende oldtimers zitten er Aston Martins, Bentley Specials, een BMW 328, Cadillacs, Chevrolets, Ford Mustangs, Jaguars, Porsches en enkele Volkswagen Karmann Ghia’s.
Ze doorkruisen negen staten.
Tussen New York en Miami doen ze onder meer Washington en Daytona aan.

Zeebrugge

Het leeuwendeel van de oldtimers en de deelnemers aan Tour Americal komt uit België. Er nemen ook wat Nederlanders en Luxemburgers deel.

GeoDynamics installeerde zijn track & trace-apparaatjes vooraleer de oldtimers van Zeebrugge naar New York verscheept werden.
De chauffeurs namen het vliegtuig naar de vertrekplaats.

Op woensdag 16 oktober vliegen ze van de aankomstplaats Miami terug naar Zaventem, waar ze volgende week donderdag zullen landen.

 Tour Amical

In mei van dit jaar rustte GeoDynamics al de 120 deelnemende wagens aan de tiende editie van de Tour Amical in Spanje uit met een track & trace-apparaatje.
GeoDynamics installeerde zijn track & trace-systeem ook in de deelnemende auto’s aan de Geko Ypres Rally, omwille van de veiligheid.

Lees  over de samenwerking met Tour Amical >