Tegenwoordig hoort u heel wat over een gps tracker en u ziet ze steeds meer in het nieuws, actualiteit of op internet verschijnen.

 Uiteraard zijn wij ons bewust dat er heel wat voordelige varianten van een gps tracker bestaan.

Wij merken deze verhoogde interesse in een gps tracker ook en krijgen vaak de opmerking dat er heel wat goedkopere oplossingen op de markt bestaan.

Maar door onze ervaring inzake een gps tracker, zijn er volgens ons ook heel wat zaken waar u beter over nadenkt alvorens u zo een goedkope gps tracker aankoopt.

Betrouwbaarheid positiebepaling

Bij heel wat goedkopere varianten van een gps tracker verkrijgt u de positie als u een sms stuurt naar de hardware van de gps tracker.
Dit betekent dat u telkens een commando moet sturen naar de blackbox waarna deze gps tracker zijn positie terugstuurt naar de software.

Er zijn ook formules waarbij de posities van de gps tracker automatisch doorgestuurd kunnen worden, maar dan komt u vaak op het einde van de rit aan een dure factuur.

Dit creditsysteem zorgt wel voor wat nadelen aan dit soort gps tracker systemen. Zo beschikt u niet altijd over de meest betrouwbare gegevens.

Het zal u maar overkomen dat uw voertuig gestolen is en dat u dringend de positie van uw gps tracker moet weten, maar uw credits zijn op.
Of u stuurt een dringend commando en het duurt een tijdje voor u respons krijgt.

Een goede gps tracker is in onze ogen een installatie waarbij u in alle gemak en zonder omwegen de positie van kan volgen.
Dat scheelt niet alleen veel tijd, het kan u ook wat geld en stress besparen.

Externe antenne met intern geheugen?

U heeft het waarschijnlijk al meegemaakt, u rijdt in een tunnel en uw gps valt weg.
Of u bent op een plaats waar er maar weinig gsm-ontvangst is.

Dat komt niet alleen voor bij uw eigen gps en gsm, maar ook bij een gps tracker.
Dit betekent dat u zeer traag of net niet uw gps tracker kan lokaliseren.

Voor een goede gps tracker is dit niet zo een groot probleem. Die beschikt zowel over een externe antenne als over een intern geheugen.

De externe antenne van de gps tracker zorgt voor een feilloze vastlegging van de positie terwijl het intern geheugen deze gps positie kan bijhouden tot er terug gsm-ontvangst is.

Batterij gps tracker

Vraag aan honderd mensen wat de grootste ergernis is aan een gps of gsm en u zal heel vaak het woordje “batterijduur” horen.

De meeste gps tracker systemen hebben datzelfde probleem. Die beschikken ook over een batterij die snel kan leeg gaan.
En net zoals bij een gsm, raakt de batterij van een gps tracker sneller leeg bij intensief gebruik.

Het zal u dan maar overkomen dat u net vergeet uw gps tracker op te laden wanneer u hem het meest nodig heeft.

Een kwalitatieve gps tracker wordt vakkundig ingebouwd in een voer- of vaartuig en aangesloten op de batterij.
Zijn er momenten waar de autobatterij niet beschikbaar is, dan neemt de interne batterij van de gps tracker het moeiteloos over.

Zo bent u twee keer beschermd!

Verborgen kosten

Goedkoop is vaak duurkoop, gierigheid bedriegt de wijsheid,…
Wij zijn er van overtuigd dat iedereen wel ooit in een situatie is geweest waar deze gezegdes van toepassing waren.

Wij durven het bijna niet te zeggen, maar dit geldt ook bij sommige gps tracker systemen.
We hadden het hiervoor al over het credit systeem maar er bestaan ook nog systemen waar er dure accessoires nodig zijn, beperkingen op de software gelden of waar u dure (of geen) service heeft.

Een valabele gps tracker partner zadelt u niet op met verborgen kosten. Die geeft u een eerlijke prijs en zegt u wat u kan verwachten.

Daarnaast heeft een specialist in gps tracker oplossingen vaak de nodige knowhow en service zodat u altijd geholpen kan worden.

Doorslaggevende redenen

Dit zijn volgens ons een aantal doorslaggevende redenen om toch nog eens goed de voorwaarden te lezen van een goedkope gps tracker.

Op die manier laat u u niet enkel verleiden door de prijs, maar hebt u een volledig beeld over een gps tracker.