Nieuwe succesvolle evenementen in de regularity autosport wereld komen niet veel voor.
Maar Trimard Classic bewijst dat het met een mooi concept en heel wat toewijding mogelijk is.

Na de eerste succesvolle editie van 2018 was iedereen dan ook weer enthousiast om weer de handen in elkaar te slaan voor de editie van 2019.

Bezoek de website van Trimard Classic >

 

VAS Marathon rally

Trimard Classic maakt deel uit van het VAS Marathon kampioenschap.

“VAS-Marathon” is een regelmatigheidswedstrijd waarbij de deelnemers trachten de juiste wegen te berijden die door de uitzetter zijn uitgestippeld. Door middel van controlebordjes langs de weg kunnen de inrichters uitmaken of het deelnemende team de juiste weg heeft bereden. De wegcode dient absoluut te worden gerespecteerd. De teams moeten inschrijven in een van de volgende 2 klassen. De klasse wordt bepaald door het bouwjaar van het voertuig waarmee ze zullen deelnemen.

Dat betekent dus dat de deelnemers stuk voor stuk ervaren rijders zijn die aan de start komen met de meest betrouwbare voertuigen.

En deze oldtimers zullen alleszins heel wat werk moeten verzetten.

Het wordt namelijk een lange, tweedaagse rit van ongeveer 650 km met een parcours dat gaat van de Madonna naar het middeleeuws dorpje Rocroi voor een regroup en een nieuw stel RT’s voordat de bivak voor de nacht, net als vorig jaar, ingaat in Dinant.

Ontdek alles over het parcours >

Track and trace

Voor de eerste keer worden alle deelnemers en marshalls voorzien van een track and trace systeem.

Dit moet enerzijds de planning mee helpen te stroomlijnen en anderzijds de depannages vergemakkelijken.
Want met 650 km voor de boeg kan er heel wat foutlopen.

Stijn Stragier, managing partner van GeoDynamics: “We krijgen steeds vaker organisaties over de vloer die er alles aan doen om hun event zo veilig mogelijk te laten verlopen en onze tracking systemen zijn vaak de ontbrekende schakel”.

Alle informatie rond deze magische marathonrally kan je op de voet volgen op de Facebookpagina van Trimard Classic.