Nu het wielerseizoen stilaan op zijn einde draait en het formidabel voorjaar al een eindje achter ons ligt, wil de organisatie van Gent-Wevelgem een nieuw concept lanceren.

Een koers genaamd Great War Remembrance Race.

De Great War Remembrance Race is een samenwerking tussen de Organisatie Gent-Wevelgem en Flanders Classics.
Na de voorjaarsklassieker ‘Gent-Wevelgem’ slaan beide partijen de handen opnieuw in elkaar voor deze najaarskoers, die volledig in het teken staat van de Eerste Wereldoorlog.

 

Great War Remembrance Race

De Great War Remembrance Race heeft alles in huis om een topkoers te worden.

Volgens de organisatie is het een uniek samengaan van koersen en geschiedenis: 

Tijdens de Great War Remembrance koersen de renners op een historisch strijdtoneel. In 2018 is het exact 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog – de Groote Oorlog- ten einde kwam. De Great War Remembrance Race introduceert als eerbetoon een unieke combinatie van koers en historiek.

De GWRR gaat van start in Nieuwpoort. Deze badstad was tijdens de oorlog het beginpunt van 40.000 km loopgraven. Van daaruit trekt het peloton naar de Westhoek. Passages door Flanders Fields, met frontsteden als Passendale en Diksmuide, moeten de herinnering aan de Groote Oorlog levend houden. Met de aankomst vlakbij de Menenpoort in Ieper houden we duizenden vermiste soldaten in gedachten.

Bezoek de website van Great War Remembrance Race >

 

Logistieke ondersteuning

Net zoals in de 2 voorbije edities van Gent-Wevelgem, maakt de organisatie gebruik van GeoDynamics.

Want met een koers van net geen 200 km verspreid over de gehele Westhoek, is het geen sinecure om telkens perfect op de hoogte te blijven van de locatie van de karavaan.

Wij rusten alle groene en rode vlaggen van elke wedstrijd uit met ons tracking systeem.
Dit laat toe dat de organisatie het verloop van alle wedstrijden in realtime kan volgen op een computer, tablet of smartphone.

Mocht het dan nodig zijn, kan de organisatie snel ingrijpen om alle wedstrijden sereen te laten verlopen.