Wij krijgen dagelijks wel de vraag van potentiële klanten wat de meerwaarde kan zijn van een goed track and trace systeem. Het is volgens ons in ieders belang om deze track and trace voordelen toegankelijk te maken.

Daarom lijsten wij hier 5 slimme toepassingen op van een Trace en track systeem die misschien voor uw firma het verschil kunnen maken.

1. Verbeter uw planning met Trace & track

Als we nagaan hoe een bedrijf de planning aanpakt van de logistieke afdeling, dan komt vaak terug dat de planning regelen een kwestie van gezond verstand is. Als verantwoordelijke moet u heel wat kwaliteiten hebben om de planning perfect te kunnen regelen.

Zo moet u bijna geheel de kaart van België kennen, uw chauffeurs goed kennen, weten welke dagen de drukste zijn en inzicht hebben in uw opdrachten en klanten. Als u deze zaken allemaal perfect beheerst, dan kan u de perfecte planning opzetten voor uw personeel.

Maar hebt u eigenlijk inzicht in wat er de dag zelf gebeurt? U stuurt wel uw medewerkers de weg op met wat u denkt de perfect planning, maar waarschijnlijk krijgt u maar zelden of nooit te horen dat deze planning perfect was.

Met een Trace & track systeem kan u perfect opvolgen hoe de planning in realiteit verloopt.
U volgt namelijk uw wagens door dit trace systeem en kan zien waar precies ze zich bevinden op de kaart en als dit strookt met uw planning.

Ziet u dat ze vroeger gedaan hebben met hun taken, dan kan u misschien nog net dat laatste taakje laten uitvoeren zodat u morgen een efficiëntere planning kan opstellen.

Het is ook handig om uw klanten van feedback te voorzien of te verwittigen als u de track & trace positie kent van uw voertuigen. Wij horen vaak van klanten dat deze toepassing voor heel wat minder stress zorgt op de planningsafdeling.

 

2. Snellere interventies door Trace and track

Gekoppeld aan de planning zijn er natuurlijk de interventies. U komt het vaak wel eens tegen. Een klant belt om te melden dat er een dringend probleem of een zwaar oponthoud is. Dan moet u even het hoofd koel houden en snel ingrijpen.

Maar uiteraard bent u afhankelijk van uw mensen op de weg en hun positie om snel te kunnen ingrijpen.

In de meeste gevallen neemt u uw telefoon, begint als een gek te bellen naar al uw mobiele medewerkers en vraagt waar ze zich bevinden. Wij weten uit ondervinding dat er maar weinig medewerkers zijn die u het volgende vertellen:

“momenteel bevind ik mij op de E17 richting Gent, kilometerpaal 139 en ik rijd 89 km/u.”

Met een Trace and track installatie krijgt u antwoorden op deze vragen zonder stress en zonder uw mobiele medewerkers onnodig lastig te vallen. U duidt de locatie aan op de software en het Trace & track systeem rangschikt automatisch de personen die dichtbij de locatie zitten. Dan is het een koud kunstje om uw mobiele medewerkers op de juiste weg te zetten en uw klant het goede nieuws te vertellen dat u dankzij het track systeem kan zorgen voor een snelle interventie.

 

3. Bewijslast naar uw klanten door een Trace & track installatie

Werken uw mobiele medewerkers van plaats tot plaats? Dan schrijven ze waarschijnlijk nog een werkbon als ze gedaan hebben met hun werk en alvorens ze doorrijden naar hun volgende post. Die werkbonnen worden verzameld als de mobiele medewerkers terug op hoofdkantoor zijn. In sommige gevallen worden deze werkbonnen zelf al digitaal doorgestuurd.

Maar hoe goed zo een werkbon ook is, u mankeert bewijskracht als een klant zou durven protest aantekenen.

Het is altijd woord tegen woord als u moet bewijzen hoelang en wanneer één van uw medewerkers bij hem is geweest. Met onze installatie is dit volledig verleden tijd. Aan de hand van handig opgeslagen data kan u de werktijden op verplaatsing perfect bewijzen. Zo kan er op geen enkel moment twijfel ontstaan omtrent het werk van uw medewerkers.

Meer weten over tijdregistratie >

 

4. Beheer uw wagenpark

Een wagenpark beheren is tegenwoordig een zware taak geworden, u moet rekening houden met het onderhoud, banden, verzekeringen, boetes en noem maar op. Met de perfecte bepaling van de kilometerstanden door de Trace en track installatie beschikt u over de kilometerstanden zonder in de wagen te gaan kijken.

Maar er is meer, in onze software kan u automatisch deze gegevens laten invullen en uzelf laten verwittigen. U kan zelf automatisch de garagehouder verwittigen om een afspraak in te plannen. Maar ook de verzekeringen en andere administratieve taken kan u automatisch instellen in ons systeem zodat u telkens verwittigd wordt.

 

5. Voorkom diefstal

Een mooi bijkomend voordeel van een trace & track installatie is het feit dat u uw wagens in realtime kan volgen. Ook bij een mogelijke diefstal. En zo is het een fluitje van een cent om de politie te verwittigen en hen uw gestolen voertuig aan te wijzen.