Traditiegetrouw verzamelen alle liefhebbers van oldtimers begin mei voor een buitenlands avontuur genaamd Tour Amical 2014.
Deze organisatie is al jarenlang bekend als één van de beste organisaties op het vlak van oltimerritten in het buitenland en deze keer is Griekenland aan de beurt voor Tour Amical 2014.

Met temperaturen tot 30° C, weinig neerslag en een adembenemend landschap langsheen kuststroken en pittoreske dorpjes belooft het weer een topeditie te worden.

Track and Trace

Al voor de 3e keer rust GeoDynamics alle oldtimers van de Tour Amical 2014 uit met een track and trace systeem.

GeoDynamics installeert in elke wagen van de Tour Amical 2014 een tracking systeem. Deze installatie is een soort van smartphone zonder scherm.
De afgelegde weg van de blackbox wordt geregistreerd met de interne gps terwijl deze gegevens ogenblikkelijk doorgestuurd worden via een interne simkaart naar onze servers.

Daar worden alle gegevens in realtime gevisualiseerd op onze toepassing die via internet toegankelijk is.

De organisatie kan overal en op elke computer, smartphone of tablet de gegevens raadplegen. Zo hebben ze vanop een afstand een degelijk zicht op alle oldtimers die deelnemen aan de rally.
Op de Track and trace software kan de organisatie zowel de locatie zien van de oldtimers, maar ook de reeds afgelegde weg moeiteloos herbekijken, de snelheden raadplegen en de status van het voertuig zien.

Pech onderweg

Dankzij deze track & trace installaties kan de organisatie zeer snel ingrijpen in geval van pech.
Belt iemand om te melden zijn wagen in panne staat, dan volstaat het om even de software te checken om zo de locatie te vinden en een bezemwagen erop af te sturen.

Op die manier bespaart de organisatie niet alleen veel tijd, ze kunnen er ook voor zorgen dat de deelnemers in alle kalmte kunnen wachten op assistentie.

Met wagens die soms meer dan 60 jaar oud zijn, is dit laatste een aangename hulp.
Ook al zijn de wagens vooraf grondig geïnspecteerd en voorbereid, een ongeval is nooit uit te sluiten.

Regelmatigheidsproef

Enkele klassen van de Tour Amical vechten onderling ook nog een regelmatigheidsproef uit op de Griekse Wegen.

Waar vroeger een medewerker moest klaar staan met zijn chronometer om de tijd te laten starten, verloopt dit nu volautomatisch door het tracking systeem.

De bestuurder dient enkel op de ingebouwde knop te drukken en het Track & Trace systeem stuurt automatisch de plaats + exact tijdstip door naar onze servers.

Iets wat de organisatie heel wat tijd helpt te besparen.

Fans en familie

Ook aan de vele fans en familieleden is gedacht.

Met dank aan onze publiek toegankelijke website kunnen alle mensen in alle eenvoud volgen waar hun favoriete wagen zich bevindt.

Zo krijgen de thuisblijvers ook een idee van de trip en kunnen zij zich ook in de prachtige Griekse sfeer wanen.

Griekse Mythes

Met meer dan 1.000 km af te leggen, krijgen alle rijders de kans om zich onder te dompelen in de Griekse mythologie.

Steden zoals Athena en Thessaloniki zullen na afloop geen geheimen meer kennen voor de ruim 170 deelnemers van de Tour Amical 2014.