Stijn Stragier uit Wevelgem is donderdagavond in Roeselare verkozen tot West-Vlaamse jonge Ondernemer van het Jaar.

De winnaar is gedelegeerd bestuurder van softwareproducent GeoDynamics NV uit Kortrijk.

GeoDynamics (www.geodynamics.be) biedt IT-oplossingen aan voor mobiele toepassingen, in het bijzonder in het segment van track and trace, tijdsregistratie, rittenregistratie, fleet management, kilometerregistratie, enz.
Ook totaalsystemen voor fleet management behoren tot het gamma.
Stijn Stragier startte de huidige activiteiten van GeoDynamics in 2004, samen met medeoprichter Peter Vermeesch.
Op heden zijn er ongeveer 18.000 voertuigen van ruim 1.800 klanten uitgerust met de technologie van Geodynamics, en stelt het bedrijf 26 mensen tewerk.

JCI West-Vlaanderen

Andere finalisten waren Xavier Ramon (www.boplan.be) en Christophe Haemers (www.umbrosa.be).
De organisatie van de verkiezing was in handen van de West-Vlaamse afdelingen van Junior Chamber International (JCI).

De kandidaten voor de verkiezing van de West-Vlaamse Ondernermer van het Jaar werden voorgedragen door een afdeling van JCI en zijn maximum 40 jaar oud.
Een vakjury samengesteld uit juryleden uit de West-Vlaamse privésector, vakorganisaties en academische wereld boog zich over de selectie van drie finalisten.

Vlaamse Ondernemer van het Jaar

De West-Vlaamse Ondernemer van het Jaar is automatisch geselecteerd om op 9 mei 2012 in Gent mee te dingen naar de titel van de Vlaamse Ondernemer van het Jaar.

De eerste editie van de West-Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar vond plaats op 22 maart 2012 bij BMW Dejonckheere in Roeselare in aanwezigheid van een 450-tal jonge West-Vlaamse ondernemers.