Begin april staat Antwerpen volledig in het teken van gymnastiek.

Want met de organisatie van het Wereldkampioenschap Acrobatische Gymnastiek zakken meer dan duizend atleten, coaches en begeleiders uit 39 verschillende landen af naar ons land.
En dat zal zowel in de Lotto Arena als in en om Antwerpen te merken zijn.

De organisatie is in handen van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen, die voor dit evenement niets aan het toeval overlaat en voor het eerst opteert om tracking systemen te gebruiken.

Bezoek de website van WK Acro >

 

Strakke planning

Om de vele trainings- en wedstrijdmomenten naadloos aan elkaar te laten aansluiten en er voor te zorgen dat de deelnemers op tijd aan de slag kunnen, maakt de organisatie gebruik van 12 shuttlebussen.
Deze shuttlebussen rijden dagelijks meerdere malen van alle hotels in Antwerpen naar de Lotto Arena.

Maar met de dagelijkse files en wirwar aan locaties zou de opvolging hiervan wel eens roet in het eten kunnen gooien.

“We willen er voor zorgen dat de deelnemers zich zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op hun wedstrijd zonder daarbij stress te ervaren hoe ze tijdig in de Lotto Arena zullen geraken”, zegt Simon Mahy, die transportverantwoordelijke is van het event.

 

Tracking systemen

Om alle shuttlebussen in realtime op te volgen maakt het WK Acro voor het eerst gebruik van tracking systemen van het Kortrijkse softwarebedrijf GeoDynamics.

“De Gymnastiekfederatie Vlaanderen vroeg ons of we geen oplossingen hadden om tijdelijk voertuigen in realtime op te volgen zodat ze als organisatie een perfect zicht hebben op iedereen”, zegt Stijn Stragier, managing partner van GeoDynamics.

“Wij gingen nog een stapje verder en maakten een mini website waarop alle deelnemers de shuttlebussen zelf kunnen volgen en reeds zien waar ze zich bevinden op hun eigen specifieke route”, vervolledigt Stragier.

Daarnaast krijgen alle deelnemers toegang tot de smartphone applicatie van GeoDynamics zodat ze mobiel en op elk moment op de hoogte zijn.

Naast de 12 shuttlebussen worden ook nog 13 wagens van de organisatie voorzien van dit systeem.
Op die manier kunnen de officials en andere belanghebbenden opgevolgd en aangestuurd worden.

Het WK Acro gaat door in de Antwerpse Lotto Arena van 13 tot 15 april 2018. Eén week voor deze competitie staan, op dezelfde locatie, de World Age Group Competitions op het programma.