Tijdens de 25e editie van de 6 uren van Kortrijk zal opnieuw gebruik gemaakt worden van het rally tracking systeem van GeoDynamics.

Na de voorbije succesvolle samenwerkingen besliste de organisatie om een versnelling hoger te schakelen door alle 159 rallywagens te voorzien van een systeem.

Bezoek de website van de 6 uren van Kortrijk >

 

Veiligheidswagens

Net zoals de voorbije jaren worden alle 8 veiligheidswagens (CC – VC – 000 – 00 – 0 – B – Snelle Interventie 1 – SI2) uitgerust met het traceringssysteem.

Dankzij deze gps met ingebouwde simkaart worden alle posities van de wagens geregistreerd en in realtime doorgestuurd naar de beveiligde servers van GeoDynamics.

De organisatie kan daarna deze posities raadplegen op elke computer, smartphone of tablet en alle wagens perfect begeleiden in geval van nood.

 

Rallywagens ook uitgerust

Björn Vandecasteele, één van de bezielers van de 6 uren van Kortrijk; “Net zoals alle andere rally’s hechten wij veel belang aan veiligheid voor de rijders, marshalls en toeschouwers.
Maar deze veiligheid willen wij ook kunnen garanderen naast de rally. Vandaar dat wij gekozen hebben om dit jaar ook alle rallywagens uit te rusten met hetzelfde systeem.”

De bedoeling is dat de organisatie te allen tijde een zicht heeft op de rallyrijders, zowel tijdens de rally als op de verbindingsritten, en kan monitoren met welke snelheid ze zich verplaatsen.

Het is inderdaad zo dat rallywagens zich moeten houden aan de verkeersregels als ze zich op de openbare weg begeven”, zegt Tuur Vandenabeele – zelf rallypiloot en ook actief in de organisatie.

“Door de snelheden te monitoren en elke overtreding te sanctioneren, willen wij duidelijk maken dat rally rijden enkel op het daarvoor bestemde parcours toegelaten is”.

Het is dan ook vrij duidelijk dat Autostal Groeninghe pioniert in de verdere professionalisering van de rallysport.

 

Uniek systeem

De 6 uren van Kortrijk is de eerste VAS rally in België die op deze manier aan de slag gaat.

“Door zowel op elk moment de locatie van de veiligheidswagens als alle deelnemers te kunnen monitoren, spaart de organisatie enerzijds heel wat tijd en stress uit en hebben ze anderzijds een draagvlak om roekeloze piloten te sanctioneren”, zegt Stijn Stragier, managing partner bij GeoDynamics.

Maar ook de officials merken de voordelen doordat ze alle deelnemers perfect kunnen opvolgen.