Olivier Industrie, uit het West-Vlaamse Rumbeke, start een eigen verhuurcenter met Takeuchi graafmachines. Een gans nieuw machinepark met alle toebehoren werd aangekocht en de activiteiten worden uitgebreid met de dienst flexibele service.

Gerdi Vankeirsbilck die samen met zoon Dimitry, Olivier Industrie runt, over het hoe en waarom: “In deze regio zijn niet veel verhuurcenters, terwijl huren voor veel aannemers een interessante optie blijkt. Zij voelen zich vaak genoodzaakt één graafmachine te bezitten, maar vervolgens staat die meestal stil en is ze altijd net te groot of te klein voor het werk dat gedaan moet worden. Die firma’s zijn beter af met het inhuren van een machine, want die bezit altijd de juiste specificaties en  hulpstukken en men heeft geen omkijken naar het onderhoud. Ook ik huurde vroeger vaak kleine machines voor hand- en spandiensten, maar die beschikten nooit over de juiste opties. Vandaar dat wij nu hebben gekozen voor compleet uitgerust materieel.” Dimitry vult aan: “Daarnaast vinden we service en nazorg heel belangrijk. Zo willen we ons onderscheiden in de markt. Bij verhuur hoort ook advies over welke machine te huren en met welk uitrustingsstuk, want met het juiste materieel verloopt het werk nu eenmaal veel vlotter en levert zo’n klus dus goed geld op.”

“We willen het net iets beter doen dan collega-verhuurders”, laat Dimitry zich ontvallen. “Bijvoorbeeld door ons flexibeler op te stellen qua openingstijden of transportmogelijkheden. Bijzonder is dat elke machine beschikt over het XSMediumDuty automatisch vetsmeersysteem van Groeneveld, want in de verhuur schiet tijdig smeren er dikwijls bij in. Via het track & trace systeem is na te gaan of de vetcartridge al verwisseld dient te worden. Hiervoor werd een samenwerking aangegaan met GeoDynamics uit Kortrijk.”

www.olivierindustrie.be