GeoDynamics heeft de afgelopen jaren een sterke reputatie opgebouwd als betrouwbare partner inzake IT-oplossingen voor mobiele medewerkers in verschillende sectoren. De vernieuwing van de raad van Bestuur van GeoDynamics weerspiegelt de ambities van het bedrijf om de continue groei te bestendigen, een strategisch plan op lange termijn te ontwikkelen, alsook om de meest innovatieve speler op de markt te blijven.

Franky Van Damme wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur terwijl huidige gedelegeerd bestuurders en oprichters Stijn Stragier en Peter Vermeesch geflankeerd worden door 2 nieuwe bestuurders Stijn Vander Plaetse en Rob Bloemen.

Oprichters Stijn Stragier en Peter Vermeesch lichten toe: “We hebben bewust gekozen om externe en onafhankelijke bestuurders aan te stellen om zo een goed corporate governance-beleid te voeren. De nieuwe bestuurders zorgen voor een objectieve kijk op de onderneming en kunnen op die manier onpartijdige raad geven. Uiteraard profiteert ook het hele bedrijf mee van de netwerken en de relaties van de nieuwe bestuurders en van hun ruime ervaring.”

GeoDynamics werd in 2004 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste spelers op de markt van mobiele tijdsregistratie, track & trace, rittenregistratie, fleet management en kilometerregistratie. Een team van ongeveer 23 mensen staat in voor alle diensten van de ruim 14.000 actieve voertuigen bij 1.300 klanten.

Franky Van Damme is industrieel ingenieur bouwkunde met een bijkomende diploma computerwetenschappen. Na een aantal jaar in verschillende ICT-servicebedrijven te werken, richtte hij in 1997 Business Architects International (BAI) op. Eind 2007 draaide dat bedrijf een jaaromzet van 20 miljoen euro en stelde het 150 mensen tewerk. De voorbije jaren was hij vooral actief in verschillende raden van bestuur en sinds begin 2011 is hij de nieuwe CEO van Ordina Belgium.

Stijn Vander Plaetse studeerde af als licentiaat TEW en volgde daarna aanvullende opleidingen aan Insead en London Business School. Hij begon zijn carrière bij Belgacom, waar hij mee verantwoordelijke was voor de commerciële lancering van breedband en andere data diensten. Na een tussenstop bij Certipost als CEO, keerde hij ruim drie en half jaar later terug naar Belgacom waar hij vice president Innovation werd. Sinds begin 2011 is hij voornamelijk actief als strategie consultant alsook bestuurder in technologiebedrijven, zoals Digitopia en TagTagCity.

Rob Bloemen is bedrijfspsycholoog en Licentiaat Management. Hij bouwde een carrière van meer dan 30 jaar uit in Human Resources Consulting bij verschillende nationale en internationale firma’s (DIP, Meeremans&Bloemen, Ernst&Young, Hudson). De laatste jaren is hij zich gaan toeleggen op de begeleiding en coaching van managers en kaderleden in belangrijke management- en directiefuncties en kan hij aanzien worden als een autoriteit in de begeleiding van familiale overgangssituaties.