Stel je voor.

Je rijdt door een rustig boerenwegeltje naast een weiland waar de koeien je dromerig aanstaren. De zwoele avondzon verwarmt het land, terwijl een zacht briesje je haren streelt. Onder jou pruttelt een gloednieuwe Vespa, een voertuig dat jou de voorbije dag naar de mooiste plaatsjes uit de regio heeft gebracht. Je stapt af en kijkt naar de ondergaande zon. Het leven kan mooi zijn.

Klinkt goed? Dat is exact de belevenis die verhuurders van Vespa’s, elektrische fietsen en andere gemotoriseerde voertuigen je willen doen beleven. En met succes!

Doordat vakanties in eigen land populairder worden, is er ook steeds meer vraag naar soortgelijke verhuurbedrijven.

Toch zijn er enkele moeilijkheden.

“Vespa’s zijn erg mobiel en we weten simpelweg niet waar ze zijn en wanneer ze naar het depot terug gebracht zullen worden.” Aan het woord is Peter De Smet, zaakvoerder van Woody’s Vespa’s in Dentergem.

Hij heeft een vloot van acht Vespa’s die dagelijks verhuurd worden volgens verschillende formules.

“Wij bieden verschillende routes aan onze klanten aan, maar niet iedereen legt die even snel af. Sommigen blijven op verschillende locaties hangen, anderen genieten van het rijden en staan binnen de kortste keren weer aan ons lokaal. Tot voor kort betekende dat dat er voortdurend iemand aanwezig moest zijn om de scooters weer aan te nemen. Gelukkig kwam GeoDynamics met de oplossing!”

Bezoek de website van Woody’s Vespa’s >

 

Track & trace Vespa

GeoDynamics is een Kortrijks IT-bedrijf dat zich specialiseert in de nieuwste snufjes op het gebied van track & trace; geolocatie dus.

De Smet: “We kregen draagbare trackers die we telkens aan onze klanten meegeven. Deze apparaten hebben 24 uur autonomie en sturen ons op verschillende tijdstippen de locatie van de Vespa’s. Met behulp van icoontjes krijgen we die plaatsbepalingen te zien op een overzichtelijke kaart. De kleur van het icoontje toont aan of de scooter rijdt of stilstaat.”

De Smet weet nu niet alleen precies wanneer hij aanwezig moet zijn, het systeem van GeoDynamics laat hem ook toe zijn bedrijf te optimaliseren.

“Ik kan veel gemakkelijker mijn verschillende formules op elkaar afstemmen. Wanneer een scooter terugkomt, kan ik ervoor zorgen dat er alweer een nieuwe klant klaar staat om een ritje te maken. Vroeger kon ik mij hier niet aan wagen omdat ik niet 100% zeker wist of de Vespa op tijd terug zou zijn.”

Inspiratie en innovatie

De innovatieve technologie zorgt ervoor dat De Smet zijn klanten ook steeds opnieuw kan verrassen met nieuwigheden.

“Ik stippel graag de mooiste routes uit voor mensen die de omgeving willen verkennen. Doordat ik zie welk parcours de Vespa’s hebben afgelegd, krijg ik steeds weer nieuwe inspiratie en ontdek ik ook zelf nieuwe hoekjes in de regio op de grens tussen Oost- en West-Vlaanderen.”