Kortrijks softwarebedrijf GeoDynamics maakt deel uit van het fonds IK Small Cap II van de Europese investeringsmaatschappij IK Investment Partners dat al sinds 1989 meer dan € 13 miljard aan kapitaal opgehaald en geïnvesteerd heeft in ruim 135 Europese bedrijven. Er worden geen financiële gegevens van de transactie bekend gemaakt.

GeoDynamics werd opgericht in 2004 en is gespecialiseerd in locatie gebaseerde software  oplossingen. Ze focussen zich op bouw-, service-, installatie- en transportbedrijven. Met ruim 44.000 uitgeruste voertuigen bij 2.700 klanten is het één van de toonaangevende Belgische bedrijven op het gebied van track and trace en mobiele tijdregistratie.

IK Investment Partners verwerft een meerderheidsbelang van zowel Sofindev als het managementteam, geleid door de oprichters Peter Vermeesch en Stijn Stragier. Zij herinvesteren samen met IK Investment Partners en behouden de operationele leiding.

Peter Vermeesch en Stijn Stragier van GeoDynamics: “We zijn verheugd een partner te vinden in IK Investment Partners die onze ambitie zal steunen om onze oplossingen ook buiten onze eigen thuismarkt te introduceren. Met hun ruime ervaring en aanwezigheid in heel wat landen en sectoren, zijn we ervan overtuigd dat we het juiste team hebben om onze groei verder te zetten. We zijn Sofindev ook erg dankbaar voor hun steun de afgelopen vier jaar. ”

Sander van Vreumingen, Partner bij IK Investment Partners en adviseur van het IK SC II Fund: “GeoDynamics biedt een unieke oplossing, met name voor KMO-bedrijven die actief zijn in de bouw-, service-, installatiesector, die de efficiëntie  van hun mobiele medewerkers willen optimaliseren. Wij geloven dat GeoDynamics een enorm potentieel heeft om hun succes in België te herhalen in andere markten en kijken ernaar uit om samen te werken met Peter en Stijn om deze ambitie te realiseren.”

Jan Camerlynck en Eric Van Droogenbroeck, Managing Partners bij Sofindev: “We zijn bijzonder fier dat we GeoDynamics sinds 2016 hebben kunnen ondersteunen. Ze hebben geweldig werk verricht om marktleider in België te worden met een unieke softwareoplossing voor mobiel personeelsbeheer. Nu het bedrijf de schaal bereikt heeft om uit te breiden naar nieuwe markten is het de geschikte moment om een nieuwe partner aan boord te halen en we wensen hen alle succes toe samen met IK Investment Partners.”

Geodynamics en Sofindev werden bij deze transactie geadviseerd door EY en juridisch door Stibbe .