Het Belgisch Rally Kampioenschap start traditiegetrouw met de Rally van Haspengouw.
Liefhebbers vanuit heel België zakken dan traditiegetrouw af naar het centrum van Landen.

En Haspengouw is een geliefde regio voor heel wat rijders.
Zo genieten ze van de beste wegen in de beste omgeving.

De organisatie heeft terug geopteerd voor een mooi parcours met 4 zware kp’s.
Al deze kp’s zijn tussen de 12 en 15 km lang, en worden 3 maal gereden, in totaal goed voor een kleine 160 km klassementsproeven.

Bezoek de website van Rally van Haspengouw >

 

Nieuw dit jaar: gps tracking

De organisatie zet al enkele jaren zwaar in op veiligheid en gaat nu zelfs een stapje verder.

GeoDynamics rust alle deelnemers uit met een rally tracking systeem.

Dankzij deze gps met ingebouwde simkaart worden alle posities van de wagens geregistreerd en in realtime doorgestuurd naar de beveiligde servers van GeoDynamics.

De organisatie kan daarna deze posities raadplegen op elke computer, smartphone of tablet en alle wagens perfect monitoren.

 

Snelheid tussen de proeven

Benny Giebens, organisator van Haspengouw Rally; De bedoeling is dat de organisatie te allen tijde een zicht heeft op de rallyrijders, zowel tijdens de rally als op de verbindingsritten, en kan monitoren met welke snelheid ze zich verplaatsen”.

En die snelheden zijn van groot belang, want enkel op de afgesloten parcours mag rally gereden worden.

“Door de snelheden te monitoren en elke overtreding te sanctioneren, willen wij duidelijk maken dat rally rijden enkel op het daarvoor bestemde parcours toegelaten is”, verduidelijkt Giebens.

 

6 uren van Kortrijk achterna

De 6 uren van Kortrijk was de eerste VAS rally in België die op deze manier aan de slag ging en met de Rally van Haspengouw is de eerste BRC-rally aan de beurt.

“We merken heel wat beweging in de rallywereld inzake tracering van wagens en veiligheid”, zegt Stijn Stragier, managing partner bij GeoDynamics.

“Door zowel op elk moment de locatie van de veiligheidswagens als alle deelnemers te kunnen monitoren, spaart de organisatie enerzijds heel wat tijd en stress uit en hebben ze anderzijds een draagvlak om roekeloze piloten te sanctioneren”, aldus Stragier.

De rally van Haspengouw gaat door op 22 en 23 februari 2018