Tijdens de 6 uren van Kortrijk zal terug gebruik gemaakt worden van het rally tracking systeem van GeoDynamics.
Alle veiligheidswagens (CC – VC – 000 – 00 – 0 – B – Snelle Interventie 1 – SI2) worden namelijk uitgerust met het traceringssysteem.

Dankzij deze gps met ingebouwde simkaart worden alle posities van de wagens geregistreerd en in realtime doorgestuurd naar de beveiligde servers van GeoDynamics.

De organisatie kan daarna deze posities raadplegen op elke computer, smartphone of tablet.

Ook zullen 2 toppiloten (het team van Claudie Tanghe en het team van Robin Maes) rondrijden met het systeem.

Veiligheidswagens

Veiligheid is een hot item in de rally wereld en ook de organisatie van de 6 uren van Kortrijk spaart kosten noch moeite om de veiligheid van de vele marshalls, teams en toeschouwers te garanderen.

Het GPS-volgsysteem zal dus opnieuw van groot belang zijn om alle veiligheidswagens tijdig op de juiste plaats te krijgen.

“We merkten tijdens de voorgaande editie dat de communicatie tussen alle veiligheidsdiensten heel wat vlotter verliep dankzij het systeem”, zegt Tuur Vanden Abeele – één van de bezielers van de 6 uren van Kortrijk.

Ook tijdens de dringende medische interventies, los van de rally, zal het aanrijden en de continue begeleiding tot op de plaats van het incident zorgen voor minder stress bij de organisatie.

Rallywagens

Maar ook 2 rallywagens worden uitgerust met het systeem en opgenomen in het algemeen overzicht.

Op die manier krijgt de organisatie ook een zicht op de locatie van enkele strategische deelnemers en kan het ingrijpen waar nodig.

“Steeds meer en meer rally’s en andere auto-evenementen maken gebruik van ons systeem”, zegt Stijn Stragier, Managing Partner van GeoDynamics. “Niet alleen verhoogt dit de veiligheid, het zorgt ook voor een handig opvolgmiddel voor alle officials.”