Vanaf deze maand zal GeoDynamics Embuild – Het Netwerk en Embuild Jong Antwerpen gaan sponsoren.

Deze organisaties willen bedrijven in de bouwsector dichter bij elkaar brengen en hen steunen met advies en informatie.

Uitdagende sector

De bouwsector is een wereld op zich.

Of het nu gaat over het fiscale, het sociale, het wettelijke of de aspecten van het specifieke beroep, de sector is in contact met zo veel terreinen dat het voor een organisatie zeer moeilijk is om van alles op de hoogte te blijven.

 

Gelukkig bestaat er Embuild.

Embuild is misschien nog bij enkelen gekend onder de vorige naam: de Confederatie Bouw.

Hun doel is simpel: het promoten van de verschillende beroepen die de bouwsector rijk is, en het ondersteunen van hun leden.

Dat doen ze op verschillende manieren.

  1. Allereerst organiseren ze opleidingen over verschillende onderwerpen.
  2. Ten tweede bieden ze steeds hun expertise aan en geven advies en informatie. Dat doet Embuild wanneer leden met vragen of problemen komen aankloppen, maar ook door het uitgeven van een ledenblad.
  3. Als derde is Embuild een verbinding tussen de verschillende beroepen, bedrijven en organisaties. Dat door netwerkevenementen en de ter beschikking stelling van platformen.

Embuild – Het Netwerk

Allemaal goed en wel, maar wat is dan Het Netwerk? En waarom steunen wij hen?

Embuild – Het Netwerk is een netwerkgroep binnen Embuild Antwerpen, een lokale vereniging van Embuild.

Zij willen aannemers uit verschillende bouwberoepen van de provincie Antwerpen samenbrengen om de dialoog en interactie te stimuleren.

Dat doen ze onder andere door laagdrempelige evenementen te organiseren op unieke locaties.

Het is onze mening dat samenwerking en communicatie tussen de verschillende actoren in een bedrijf, maar evenzeer tussen de bedrijven onderling van primordiaal belang is om de bouwsector in België te laten groeien.

Door de vele verplichtingen waar (bouw)bedrijven zich aan moeten houden is het bovendien moeilijk om door het bos de bomen te zien, en geen kostbare tijd te verliezen aan zaken die niet tot de corebusiness van de onderneming behoren.

Embuild – Het Netwerk is in beide aspecten een belangrijke schakel en kan bijgevolg enkel een positieve impact hebben op de aangesloten leden.

Bezoek de website van Het Netwerk >