Prevent is de organisatie bij uitstek om de werkomstandigheden, werkorganisatie en de inzetbaarheid van werknemers te verbeteren.

Want in hun ogen is het menselijk kapitaal het belangrijkste in de firma. 

Prevent is zowel een dienstverlener, opleidingscentrum als kenniscentrum om de mens-werkrelatie te optimaliseren en zo de veiligheid, gezondheid en welzijn van werknemers duurzaam te verbeteren.

En die aanpak werkt!

Jaar na jaar volgen heel wat mensen opleidingen en cursussen.
Zo tilt Prevent indirect het prestatievermogen op bedrijfs- en maatschappelijk vlak naar een hoger niveau. 

Bezoek de website van Prevent >

Bijscholing

 

Niet alleen is dit in het strategisch belang voor de ontwikkeling van uw organisatie, het zorgt ook voor een verhoogd welzijn van de medewerkers zelf.In een steeds veranderende maatschappij met snel wijzigende wetten zijn bijscholingen een must. Op die manier werken heel wat type beroepen zich snel en efficiënt bij.

Vandaar dat de bijscholingen die Prevent organiseert met stip genoteerd staan bij vele bedrijven.

Veiligheidscoördinatoren

Veiligheidscoördinatoren hebben heel wat nood aan bijscholingen.
Niet alleen veranderen de wetten omtrent het welzijn op de werkvloer frequent, ook worden er met de regelmaat van de klok wetten gestemd waar veiligheidscoördinatoren met geconfronteerd worden.

Een van die nieuwe wetten is de aanwezigheidsregistratie.

Die zegt dat alle arbeiders die een onroerende activiteit uitvoeren op een werf met een totale waarde van minimaal 800.000 500.000 euro (vanaf 1 maart 2016) zich vooraf dienen te registreren bij de RSZ.

Vanaf 1 maart 2016 besliste de rsz om een versnelling hoger te schakelen om de aanwezigheidsregistratie 500.000 euro verplichting in te voeren.

En omdat het voor veiligheidscoördinatoren niet altijd even duidelijk zijn als zij moeten voldoen aan deze wetgeving, organiseerde Prevent een bijscholing.

Bekijk alle bepalingen van de wetgeving >

GeoDynamics als referentie

Al van sinds het begin van de wetgeving zijn wij actief betrokken bij de uitwerking.
Zo zaten wij al verschillende keren aan tafel met alle belanghebbende partijen en hebben we ruim 7 oplossingen ontwikkeld die de aanwezigheidsregistratie automatiseren.

Wij waren dan ook voor Prevent de ideale docent om het hele verhaal uit de doeken te doen.

Samen met Jean-Pierre Waeytens, Secretaris-Generaal van de Bouwunie namen wij niet enkel de wetgeving voor onze rekening, we gaven ook mee hoe veiligheidscoördinatoren zich eenvoudig kunnen registreren.

Interesse? Bekijk hieronder de details en contacteer Prevent.

  • Datum: Donderdag 20 november 2014 van 13u00 tot 18u
  • Locatie: Prevent: Kolonel Begaultlaan 1A B-3012 Leuven/Louvain)
  • Spreker: o.a. Jean-Pierre Waeytens, Secretaris-Generaal Bouwunie en Yannick Platteeuw – Key Account Manager GeoDynamics