Honderd kilometer wandelen in 30 uur tijd, dat is de uitdaging die de deelnemers van de Oxfam Trailwalker 2022 wacht.

Ze doen deze uitdaging om geld in te zamelen voor verschillende Oxfam-projecten.

GeoDynamics draagt zijn steentje bij en doneert hard- en software die de organisatie toelaat het evenement veilig te laten verlopen.

Oxfam Trailwalker

Op 27 en 28 augustus organiseert Oxfam de Oxfam Trailwalker 2022.
In teams van vier zullen deelnemers 100 km afleggen in maximaal dertig uur. Elke ploeg zamelt hiervoor minstens € 1.750 in dat de hulporganisatie aan een Oxfam-project schenkt.

Elise Manhaeghe, Project Manager van Oxfam Trailwalker: “Oxfam organiseert deze uitdaging tegelijkertijd in twaalf verschillende landen. Enkel in België is er echter ook een versie van 25 km. Teams van 2 tot 8 personen moeten hiervoor samen € 1000 verzamelen.”

 

Veiligheid op het evenement dankzij GeoDynamics

“De tocht vindt plaats in het Grote Woud van Saint-Hubert over de enorme afstand van 100km”, zegt Elise Manhaeghe. “Het hoeft niet te verbazen dat dit een logistieke uitdaging met zich meebrengt. Te allen tijde bevinden er zich ongeveer een twintigtal organisatievoertuigen op het parcours. Om hier een overzicht op te krijgen, klopten we aan bij GeoDynamics.”

Stijn Stragier, medeoprichter en managing partner van het Kortrijkse GeoDynamics: “Wij zijn een softwarebedrijf dat één van de Belgische marktleiders is op het gebied van track & trace. We werken samen met o.a. een pak bouw- en andere bedrijven, en evenementen zoals De Ronde van Vlaanderen.

Het concept is simpel: we geven een draagbare gps-tracker mee aan de bestuurders van de voertuigen die de organisatie van de Trailwalker wil volgen. Deze signalen zijn zichtbaar op een overzichtelijke kaart die de organisatoren op smartphone of laptop kunnen openen.”

Elise Manhaeghe: “Dit realtime overzicht laat ons toe om bij moeilijkheden zoals een ongeval of een parcoursverandering onmiddellijk in te grijpen en het dichtstbijzijnde voertuig te sturen. Zo waken we over de veiligheid van de deelnemers en het succes van het evenement.”