Belgium Aid vzw, een organisatie die hulp verleent aan mensen in nood en slachtoffers van rampen, trekt met een tot keuken verbouwde lijnbus naar Wallonië.

Waar de bus zich bevindt kan je te allen tijde opvolgen met behulp van het track & trace-systeem van Kortrijks softwarebedrijf GeoDynamics.

Bezoek de website van Belgium Aid >

Pannenkoeken en wafels

De meest beklijvende beelden van het voorbije jaar zijn ongetwijfeld die van de ravage na de overstromingen in Wallonië.

Ook Carlo Herpoel, voorzitter van Belgium Aid vzw was danig onder de indruk van ramp en besloot zijn steentje bij te dragen bij de heropbouw.

“Ik kocht een oude Lijnbus en installeerde er een gerecupereerde keuken uit een voormalig ziekenhuis in”, vertelt Carlo. “Met deze rijdende keuken trokken we op kerstdag naar Pepinster om er pannenkoeken, gebak en wafels te bakken en te verdelen onder de lokale bevolking.”

Track & Trace

Om de bus te beveiligen met een na-diefstal-systeem trok Carlo aan de mouw van Stijn Stragier, medeoprichter en managing partner van het Kortrijkse GeoDynamics.

Stijn Stragier: “Wij zijn één van de Belgische marktleiders op het gebied van GPS volgsystemen. Hiervoor plaatsen wij een gps tracker in een voertuig die in real-time gevolgd kan worden. Onze klanten zijn divers, van bouwbedrijven tot organisatoren van race- en wielerwedstrijden.”

Geodynamics plaatste een tracker in de bus van Carlo.

Hierdoor is die steeds makkelijk te volgen bij diefstal, maar ook door geïnteresseerden in de liefdadigheidswerken.

Het traject van de bus is steeds zichtbaar op https://belgium-aid.geodynamics.be/, en dat is ook nodig, want er zijn grootse plannen.

Carlo: “Na kerst voorzien we nog extra maaltijden in Pepinster, waarna we naar Dolhain (Eupen) en Angleur (Luik) trekken. Het is de bedoeling dat we ook in de volgende jaren met de bus hulp gaan bieden in de locaties in Europa waar onze hulp nodig is.”

Volg zelf de tracker >