Het Kortrijkse softwarebedrijf GeoDynamics heeft een 25.000ste voertuig uitgerust met zijn track & trace-systeem.
Daarmee kan je de locatie van een voertuig bepalen en aan tijdsregistratie doen van bouwvakkers en andere mobiele medewerkers.

Afgelopen jaar installeerde GeoDynamics zijn track & trace-software in ruim 4.500 voertuigen.

Het systeem slaat het meest aan bij bouw-, installatie- en servicefirma’s.

Enkele klanten van GeoDynamics zijn de facilitair dienstverlener ISS en in de bouwsector onder meer de BAM Groep, Groep Verhelst, Viabuild en Willy Naessens Group.

In Europa rijden voertuigen van 2.400 bedrijven met GeoDynamics’ systeem aan boord. De installatie in een voertuig duurt een uurtje.

Mobiele tijdsregistratie

Het leeuwendeel van de ondernemingen kiest voor een combinatie van track & trace met mobiele tijdsregistratie.
Het systeem van GeoDynamics is geïntegreerd met quasi alle sociale secretariaten om de geregistreerde werkuren en de gereden kilometers geautomatiseerd te verwerken in de berekening van het loon en de mobiliteitsvergoeding.

“Minder dan twaalf jaar na onze oprichting in mei 2004 is het een mijlpaal dat er 25.000 voertuigen rondrijden met ons systeem”, zegt medeoprichter en managing partner Stijn Stragier van GeoDynamics. “Bedrijven in verschillende branches gebruiken onze track & trace en mobiele tijdsregistratie voor een efficiënte planning, loonberekening, facturatie en nacalculatie.”

Efficiëntiewinst

Met een zogenaamde blackbox van GeoDynamics –een soort gps met gsm-verbinding–volgen bedrijven in realtime waar hun voertuigen zich bevinden.
Dat helpt hen om hun planning op te volgen en bij te sturen

Via een badgelezer in het voertuig registreren mobiele medewerkers hun werkuren, wat resulteert in een goedkopere en correcte administratie.

Het voordeel voor de werknemer is dat hij geen papieren meer moet invullen.

GeoDynamics’ software houdt rekening met de cao’s die bij zijn klanten van toepassing zijn, zodat zaken zoals de mobiliteitsvergoeding correct bepaald worden.

“Steeds meer ondernemingen zijn geïnteresseerd in een overzicht van de gepresteerde werkuren en een geautomatiseerde berekening van de lonen, mobiliteitsvergoedingen en nacalculatie”, zegt Stijn Stragier.

“De verplichte aanwezigheidsregistratie op bouwwerven heeft die interesse nog aangewakkerd. Klanten vinden de gegevens van de track & trace en mobiele tijdsregistratie belangrijk om hun bedrijf efficiënt te runnen.”

Bedrijven gebruiken de software van GeoDynamics als een clouddienst (software-as-a-service).

Daardoor moeten ze zelf geen software installeren.

Met een internetverbinding hebben ze overal en altijd een beveiligde toegang tot de gegevens van GeoDynamics’ systeem op computer, tablet en smartphone.