Hoofdaannemers, onderaannemers, buitenlandse werknemers, Belgische werknemers.
Een werf is een mengelmoes van bedrijven en personen.

Dat is vooral een grote uitdaging wanneer we het hebben over de wettelijke verplichtingen zoals Checkinatwork, A1 en Limosa.

Met behulp van machine learning ontwikkelde GeoDynamics daarom één centraal platform voor de uitwisseling van deze documenten.

Doormiddel van een gestructureerde en geautomatiseerde lijst met de verschillende aan- en onderaannemers genereert het platform een overzicht van de verplichte documenten.

De hoofdaannemer heeft zo een pak minder zorgen.
Op de koop toe zorgt de software er op een proactieve manier voor dat de juiste nummers ingegeven worden, en maakt het de aangifte bij de RSZ een pak eenvoudiger.

 

Aanwezigheidsregistratie bij onderaannemers

“Wanneer werknemers een werf betreden, kunnen ze zich zeer eenvoudig aanmelden dankzij ons systeem.” Aan het woord is Stijn Stragier, medeoprichter en managing partner van het Kortrijkse GeoDynamics.

“Toch brachten de variabelen op het terrein soms moeilijkheden. Na nauw overleg met de klanten, en door gebruik van machine learning komen we nu met een centraal platform dat efficiënte uitwisseling tussen aannemers mogelijk maakt.”

Simon Scharlaken, Business Intelligence Proces Analyst, van bouwbedrijf Furnibo uit Veurne: “Als groot bouwbedrijf beheren we omvangrijke werven waarbij we beroep doen op onderaannemers. Ook zij doen op hun beurt soms beroep op andere aannemers. Toch blijft Furnibo eindverantwoordelijke. Door het platform van GeoDynamics kunnen we die onderaannemers in een overzichtelijke lijst in kaart brengen. Zo weten we steeds wie van welk bedrijf waar aan het werk is, en kunnen die ondernemingen zelf hun verplichte documenten opladen.

Bij elke werf opnieuw spaart ons dat een pak kopzorgen en administratie uit”

Bezoek de website van Furnibo >

 

Makkelijk registreren van buitenlandse werknemers

Ook Alheembouw, een bouwbedrijf uit Staden gebruikt het platform.

Aanwezigheidsregistratie gebeurt aan de hand van het rijksregisternummer”, weet An Vandenbulcke, preventie adviseur, van Alheembouw. “Natuurlijk hebben buitenlandse werknemers dit niet. Zij moeten een Limosa-1-meldingsbewijs aanvragen aan de Belgische Sociale Zekerheid. Het nummer in dit document kan dan vervolgens gebruikt worden voor de Checkinatwork.”

Heel wat manueel werk dus, en laat GeoDynamics daar nu net allergisch aan zijn.

Stijn Stragier: “We voegden een module toe aan ons systeem waardoor iedereen, of dat nu hoofd- of onderaannemer is, het meldingsbewijs kan doorsturen naar een centraal punt.”

An Vandenbulcke: “De software leest dit document en capteert de benodigde nummers voor de aanwezigheidsregistratie. Zo hoeven we de nummers niet meer manueel over te typen. Bovendien houdt het platform dit document ook bij waardoor steeds het juiste Limosa-nummer gebruikt wordt, ook al is het document verlopen.”

Bezoek de website van Alheembouw >

 

Machine learning

Stijn Stragier: “Door machine learning en nauw overleg met onze klanten kan onze software steeds beter inspelen op de wensen van de sector. We kunnen daarom met trots een allround systeem presenteren dat doormiddel van slimme uitwisseling van verplichte documenten de hoofdaannemers heel wat administratieve zorgen bespaart. GeoDynamics blijft zo verder sleutelen aan een volledig geautomatiseerd administratief beheer in de bouw.”

Lees het bericht verder op de website van Bloovi >