GeoDynamics deelt vanaf nu de informatie van zijn trackers met Perkamentus, de software waarmee het Rode Kruis overzicht houdt op interventies.
De hulporganisatie heeft zo steeds een real-time overzicht op grote evenementen zoals de Ronde van Vlaanderen en kan zo onmiddellijk en gericht ingrijpen.

Perkamentus, interventiesoftware van het Rode Kruis

Je hebt ze ongetwijfeld ook al gezien op grote evenementen: het Rode Kruis.
Steevast hebben zij een eerstehulppost of zelfs een ambulance klaar staan om in te grijpen bij ongelukken of persoonlijke ongemakken.

Om dit te organiseren heeft het Rode Kruis een eigen software: Perkamentus.

Dit systeem ondersteunt hulpverleners door interventieploegen, ziekenwagens en hulpposten op een digitale kaart weer te geven.
Via die kaart is het zeer eenvoudig om alle actoren in goede banen te leiden, informatie door te spelen en interventies op te voet op te volgen.

Zo staan onbeantwoorde interventies aangeduid in het rood.
Groene betekenen dan weer dat er een hulpverlener ter plaatse is.

De kaart is trouwens niet alleen beschikbaar op het grote scherm, ook via een handige app kunnen hulpverleners digitaal het overzicht bewaren.

Perkamentus houdt bovendien alle interventies bij en geeft die weer in statistieken en op een handige heatmap.
Zo kunnen hulpverleners nadien nog sneller en efficiënter reageren.

Bezoek de website van het Perkamentus >

 

GeoDynamics en Perkamentus gelinkt

GeoDynamics is reeds vele jaren een vaste waarde bij heel wat ondernemingen en hulpverleningszones maar wordt ook gretig gebruikt bij autoraces, wielerwedstrijden en andere evenementen.
Door het installeren van een tracker in racewagens of in belangrijke volgwagens in de koers kan de organisatie steeds een duidelijk overzicht houden op de wedstrijd.

Dat is vooral belangrijk wanneer er iets fout loopt.

Bij een ongeval kan de organisatie snel en gericht ingrijpen door een ambulance ter plaatse te sturen of de koers om te leiden.

De link met Perkamentus is hierbij snel gemaakt.

Het Rode Kruis en GeoDynamics sloegen daarom de handen in elkaar om grote evenementen zoals koersen en autoraces nog veiliger te maken.

Door het openstellen van GeoDynamics’ API voor Perkamentus kan ook het Rode Kruis namelijk in real-time de koerscaravan volgen en nog beter ingrijpen bij ongevallen.

Het eerste proefproject is ondertussen al achter de rug. Tijdens Vlaanderen’s Mooiste, de Ronde van Vlaanderen, werkten beide bedrijven voor het eerst samen.

Het leverde een positieve ervaring op, die nog vele jaren van samenwerking voorspelt.