Met het oog op de versterking van haar internationale groei, hebben Stijn Stragier en Peter Vermeesch, managers en aandeelhouders van Geodynamics, een overeenkomst bereikt met Sofindev
voor een instap in het kapitaal van de groep.

Naar aanleiding van deze transactie, wordt Sofindev IV meerderheidsaandeelhouder van Geodynamics. Stijn Stragier en Peter Vermeesch behouden samen een aanzienlijk minderheidsbelang in Geodynamics en behouden de operationele leiding.

Met de instap van Sofindev halen Stijn Stragier en Peter Vermeesch een sterke financiële en strategische partner aan boord.

Dit zal Geodynamics toelaten om de sterke groei van haar activiteiten, in het bijzonder haar uniek aanbod van geolocalisatie-gebaseerde software-oplossingen voor tijdsregistratie te versnellen, zowel in haar thuismarkt België als op internationaal vlak.

Stijn Stragier en Peter Vermeesch, beiden gedelegeerd bestuurder Geodynamics: “De instap van Sofindev in ons kapitaal is een volgende mijlpaal in de groei en ontwikkeling van
Geodynamics. Met Sofindev halen we een partner aan boord die dezelfde no-nonsense mentaliteit heeft als ons team en een instelling en toekomstvisie die perfect aansluiten bij de huidige noden en ambities van ons bedrijf. 12 jaar na de oprichting van Geodynamics hebben we een sterke positie verworven in de Belgische markt. Nu staan we voor de uitdaging om ons activiteitenterrein verder uit te breiden en te internationaliseren. Met de inbreng van Sofindev zijn we gewapend om onze marktpositie in België verder te verstevigen en ons platform internationaal te ontwikkelen.”

 

(Picture: Filip Van Loock)

Sonfindev beaamt

Jan Camerlynck, Partner Sofindev: “Wij zijn sterk onder de indruk van de kwaliteit van het team van Geodynamics dat van het Intellitracer platform de onbetwiste marktleider gemaakt heeft in de markt van geolocalisatiesoftware voor registratie van mobiele medewerkers en voertuigen. Stijn en Peter hebben ervoor gekozen om een partnership aan te gaan met Sofindev omdat zij overtuigd zijn dat ze zo sterker gewapend zullen zijn om het enorme groeipotentieel van Geodynamics verder te ontwikkelen, zowel in België als internationaal. Wij zijn zeer verheugd om de groeistrategie van Geodynamics mee te kunnen begeleiden in deze veelbelovende sector.” 

Geodynamics werd bij deze transactie geadviseerd door Astrea. Sofindev werd geadviseerd door Deloitte Transaction Services en Stibbe.