De drie finalisten voor de verkiezing van de West-Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar 2012 zijn bekend.

Op 22 maart 2012 zullen Xavier Ramon (Boplan), Stijn Stragier (GeoDynamics) en Christophe Haemers (Umbrosa) in Roeselare strijden om de allereerste titel van West-Vlaamse Jonge Ondernemer op hun palmares te mogen zetten.

De verkiezing is een organisatie van de West-Vlaamse afdelingen van Junior Chamber International (JCI).

GeoDynamics

Stijn Stragier is bestuurder van GeoDynamics (www.geodynamics.be) in Kortrijk.
GeoDynamics biedt IT-oplossingen aan voor mobiele toepassingen, in het bijzonder in het segment van track and trace, tijdsregistratie, rittenregistratie, fleet management, kilometerregistratie, enz.
Ook totaalsystemen voor fleet management behoren tot het gamma.

Stijn Stragier startte de huidige activiteiten van GeoDynamics in 2004.
Vandaag zijn er ongeveer 18.000 voertuigen bij ruim 1.800 klanten uitgerust met de technologie van het bedrijf.
GeoDynamics stelt nu 27 mensen tewerk.

Boplan

Xavier Ramon is zaakvoerder van Boplan (www.boplan.be) in Wevelgem.

Boplan is gespecialiseerd in structurele veiligheidsmaterialen voor industriële toepassingen.
Het gamma van Boplan wordt in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd en omvat systemen voor valbeveiliging voor kooiladders en werkplatforms, antislipsystemen voor industriële toepassingen en aanrijdingsbeveiliging voor uiteenlopende toepassingen.

Xavier Ramon richtte Boplan in 1999 op. De onderneming stelt nu 24 mensen tewerk en heeft het verkoopkantoren in Frankrijk, Nederland en Duitsland.

Umbrosa

Christophe Haemers is bestuurder van Umbrosa (www.umbrosa.be) uit Roeselare.

Umbrosa creëert sinds 2005 schaduw door de productie en verdeling van unieke en functionele zonnewerende producten.
Het concept en de creatie van de diverse parasols, zonneschermen, spanzeilen, enz. gebeurt door de onderneming zelf, alsook de commercialisering ervan.

Vandaag verdeelt Umbrosa haar gamma in meer dan 40 landen en beschikt het bedrijf onder meer over een dochtervennootschap in Brazilië.
Het bedrijf heeft 14 mensen op de payroll, en outsourcet in het hoogseizoen werk voor circa 50 personen.

donderdag 22 maart 2012

Op donderdag 22 maart 2012 wordt onder deze drie kandidaten de West-Vlaamse Ondernemer van het Jaar verkozen.

De verkiezing gebeurt door een jury samengesteld uit vertegenwoordigers van de West-Vlaamse privésector, vakorganisaties en academische wereld.

De West-Vlaamse Ondernemer van het Jaar is automatisch geselecteerd om op 10 mei 2012 mee te dingen naar de titel van de Vlaamse Ondernemer van het Jaar 2012.

doorslaggevende criteria

In tegenstelling tot andere ondernemersverkiezingen zijn niet zozeer omzet of meerwaardecreatie, maar durf, initiatief, teambuilding en management de doorslaggevende criteria voor het behalen van de award van Jonge West-Vlaamse Ondernemer van het Jaar.
Bovendien mogen de geselecteerde ondernemers niet ouder zijn dan 40 in het jaar van de verkiezing en moeten zij in West-Vlaanderen wonen.

Deze award is dan ook bedoeld als een stimulans voor alle jonge West-Vlaamse ondernemers.

Het is een aanmoediging om hun talenten en vaardigheden aan te wenden om te werken aan een bloeiende en welvarende provincie.

JCI

De verkiezing van de West-Vlaamse Ondernemer van het Jaar is een initiatief en organisatie van de West-Vlaamse JCI-afdelingen (voorheen Jonge Economische Kamer).
Meer informatie over de verkiezing van de West-Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar en JCI volgt eind deze maand op www.jongeondernemervanhetjaar.be .