Al sinds 2006 kan u tijdens de zomermaanden in Kortrijk genieten van het Zomercarnaval.

Dit gratis festival dompelt u onder in de ZuidAmerikaanse sfeer en doet u op slag dromen van caipirinha’s, zonovergoten stranden en vakantie!

Dit uniek gebeuren in België is toegankelijk vanaf vrijdag tot en met zondag en staat volledig in het teken van zwoele optredens en heerlijk feesten.
Op zondag staat traditiegetrouw de stadsparade geprogrammeerd.

Tijdens deze parade kan u uw ogen de kost geven aan de vele groepen die dansend door de straten van Kortrijk paraderen.

Het gaat hier niet alleen om plaatselijke dansgroepen, er zijn genoeg kleurrijke Zuid-Amerikaanse groepen die het beste van zichzelf geven.

Bezoek de website van het Zomercarnaval >

Juiste tempo

Voorzitter Frank Holvoet was al enkele jaren op zoek naar een manier om het juiste tempo te bewaren bij alle groepen.
Tijdens voorgaande edities gebeurde het wel vaker dat de muziek van de groepen elkaar overlapte of dat er teveel tijd zat tussen 2 groepen waardoor de toeschouwers wat op hun honger bleven zitten.

Draagbaar track and trace systeem

Gelukkig heeft GeoDynamics de perfecte manier om de groepen in beeld te brengen.

Aan de hand van een draagbare gps tracker kunnen de groepen perfect gevolgd worden.

De gps tracker legt namelijk haarfijn de positie vast van elke groep en stuurt deze gegevens door naar de centrale die zo de groepen kunnen volgen op een computerscherm.

Ziet de organisatie dat de ene groep te snel of te traag loopt, dan volstaat het om via de walkietalkie de vaandeldragers op te dragen het tempo aan te passen.

Op die manier overlapt de muziek van de groepen elkaar niet en kan iedereen genieten in de beste omstandigheden van de exotische live bands & danseressen.

Lees hier het artikel in Het Nieuwsblad >

Perfect in de praktijk

De organisatoren waren achteraf heel tevreden over het systeem. Door de constante bijsturing was het voor iedereen een groot feest.

Het systeem wordt nu doorgelicht maar de organisatie hoopt dat ze volgend jaar terug gebruik kunnen maken van de gps trackers.