Het bouwverlof staat voor de deur. Traditioneel neemt de bouwsector in juli drie weken vakantie. Om de start feestelijk in te zetten, heeft Bouwunie samen met haar partners dit jaar voor een extraatje gezorgd. Bouwbedrijven die een ludieke video opnamen waarin ze op een originele manier hun favoriete muziekhit coveren, maakten kans om een coronaproof werfconcert of een foodtruck te winnen.

Hoewel dit jaar door de coronacrisis 16 procent van de bouwbedrijven deels of volledig blijft verder werken, gaat het grote deel van de bouwsector in collectief bouwverlof. Om de bouwbedrijven de kans te geven hun bouwverlof extra feestelijk in te zetten, konden ze deelnemen aan een wedstijd en hun favoriete zomerhit coveren. De beste video’s werden gedeeld op de Facebookpagina van Bouwunie. Wie de meeste likes verzamelde mocht zich de uiteindelijke winnaar noemen.

Groep Ceyssens uit Heusden-Zolder sleepte met hun inzending de hoofdprijs in de wacht en wordt getrakteerd met een live concert van Les Copines (Isabelle A, Ianthe Tavernier en Helle Vanderheyden). De Backer Haarden uit Heist-op-den-Berg, Lapeirre Woningbouw uit Roeselare en Holstra uit Wevelgem kunnen hun personeel verwennen met een foodtruck.

Het werfconcert en de foodtrucks zijn mogelijk gemaakt dankzij de steun van de structurele partners van Bouwunie: Telenet Business, Liantis, Technisch Bureau Verbruggen – Bureau Technique Verbrugghen, SBB Accountants & Adviseurs, Bouwsoft, GeoDynamics en Fluvius.

Deze initiatieven gebeuren volledig conform de opgelegde coronamaatregelen en behalen het groene label op het covid event risk model van de Vlaamse Overheid.