Tijdens de 18e editie van de Hemicuda Rally zal voor de eerste maal gebruik gemaakt worden van het rally tracking systeem van GeoDynamics.

Alle 152 deelnemers worden tijdens de scrutineering op zaterdag 20 oktober 2018 uitgerust met het draagbaar gps tracking systeem.

 

Eenvoudige werking

Dankzij deze gps met ingebouwde simkaart worden alle posities van de wagens geregistreerd en in realtime doorgestuurd naar de beveiligde servers van GeoDynamics.

De organisatie kan daarna deze posities raadplegen op elke computer, smartphone of tablet.

 

Veiligheid voor alles

Aan de hand van dit systeem, kan de organisatie perfect de locatie opvolgen van alle deelnemers.

Is er tijdens de Hemicuda Rally een probleem of heeft iemand technische panne, dan krijgen ze een realtime zicht op alle voertuigen en kunnen ze ingrijpen op basis van accurate info.

Maar daarnaast worden andere zaken zoals snelheid, richting en veel meer naadloos geregistreerd en verwerkt door deze systemen.

Jan Verschaeve, voorzitter van de Hemicuda Rally; “De bedoeling is dat de organisatie te allen tijde een zicht heeft op de rallyrijders, zowel tijdens de rally als op de verbindingsritten, en kan monitoren met welke snelheid ze zich verplaatsen”.

Professionalisering van autosport

Hemicuda Rally is reeds de 6e rally in 2018 die GeoDynamics voorziet van tracking systeem.

“We merken heel wat beweging in de rallywereld inzake tracering van wagens en veiligheid”, zegt Stijn Stragier, managing partner bij GeoDynamics.

Op die manier werden reeds een kleine 1.000 rallywagens voorzien van het systeem.

“Door zowel op elk moment de locatie van de veiligheidswagens als alle deelnemers te kunnen monitoren, spaart de organisatie enerzijds heel wat tijd en stress uit en hebben ze anderzijds een een veiligere rally waar ze snel kunnen inspelen bij eventuele incidenten”, aldus Stragier.