De 30e en tevens jubileumeditie van de nachtdropping The Mission zal het voor eerst gebruik maken van draagbare gps tracking systemen om alle ploegen op te volgen.

Hierdoor krijgt de organisatie een zicht op alle ploegen tijdens de 20 km lange nachtdropping vol avontuur, tochttechnieken en geheimzinnigheid.

Draagbaar track and trace systeem

Elke ploeg krijgt een draagbaar systeem mee dat op geregelde tijdstippen de locatie doorstuurt naar beveiligde servers.

De organisatie kan zo alle deelnemers in realtime volgen op een overzichtelijke website met kaartweergave en op de smartphone van het coördinatieteam.

Geen overbodige luxe met ruim 650 deelnemers verspreid over 80 ploegen!

“Alle deelnemers worden naar verschillende dropzones rond een geheime eindlocatie gebracht en moeten zelf de eindbestemming zoeken via verschillende tochttechnieken”, zegt een van de organisatoren.

 “Eenmaal alle deelnemers op weg zijn, is het handig snel en accuraat te kunnen anticiperen wanneer de eerste groepen zullen arriveren op de eindbestemming of waar verloren gelopen groepen zich bevinden” aldus de organisatoren.

Zaken die met behulp van de 80 systemen tot het verleden behoren.

Coordinatiecentrum

Het centrale coördinatiecentrum van The Mission volgt alle groepen vanop een ruime afstand en kan ingrijpen in bij problemen.
Dankzij het GPS systeem van GeoDynamics gebeurt dit deze editie nog efficiënter.

In geval van nood heeft de organisatie steeds een dispatch jeep en ambulance stand-by.

“Door zowel over de locatie van de ploegen, de dispatch jeep en de ambulance te beschikken, kan iedereen in realtime aangestuurd worden”, vervolledigt Stijn Stragier, managing partner bij GeoDynamics.