Achter de schermen zijn de organisatoren van de Belgian Westhoek Classic, de meest authentieke regelmatigheidsrally van Vlaanderen verreden op 20 & 21 september, druk in de weer met de voorbereidingen.

Het vijfsterrenparcours werd aan een laatste keuring onderworpen en het ziet er naar uit dat, zoals u van ons gewoon bent, sportiviteit nooit ver weg te denken zal zijn.

Gemiddelde snelheden

De organisatoren doen er elk jaar alles aan om de gemiddelde snelheden aan te passen aan de omgeving en de gebieden waar de regelmatigheidsproeven & time control sections georganiseerd worden zijn met extra zorg uitgestippeld in rustige gebieden, maar wanneer deelnemers even het foute pad kiezen op het geheime parcours dan doen ze er alles aan om zoveel mogelijk strafseconden en -minuten te ontwijken.

“Anno 2019 is het niet meer mogelijk om een parcours uit te stippelen waar ‘the pressure on’ is van start tot finish.
Daarom besteden we veel aandacht bij het uitstippelen van de regelmatigheidsproeven & time control sections aan de gebieden waarin we deze organiseren.

We zoeken de meest rustige gebieden op en onderbreken die telkens door verbindingstrajecten waar voldoende rijtijd voorzien is.

 

Overdreven snelheid

Sinds enkele jaren zetten we marshalls in die met een speed gun in gevoelige zones de snelheid van de deelnemers gaat controleren maar ook dat systeem is achterhaald.

We zijn dan ook blij om samen te kunnen werken met de firma Geodynamics uit Kortrijk en die alle deelnemers van een GPS tracker zullen voorzien.

De firma is gespecialiseerd in trackingsystemen voor bedrijven maar het systeem kan ook perfect toegepast worden in onze discipline.

Het laat ons als organisator toe om constant over de snelheid te waken en dankzij de realtime positionering kunnen we sneller ingrijpen in geval van calamiteiten.

 

Tijdregistratie

“ Wanneer de vraag rijst waarom het tracking systeem niet gebruikt zal worden als tijdsregistratiesysteem is het antwoord van de organisatoren vrij duidelijk: “het is perfect mogelijk om met hun systeem nauwkeurige tijdsregistratie te doen, maar Belgian Westhoek Classic staat garant voor authenticiteit.

En wat is er authentieker dan te moeten stoppen bij marshals die te velde uw tijd registreert op een tijdenkaart?
Het brengt ook een extra spanning met zich mee, want je weet meteen waar & hoeveel strafseconden je opgelopen hebt…”