In België en omstreken rijden zo’n 45.000 voertuigen die uitgerust zijn met het track & trace systeem van GeoDynamics.

Dat is een pak gemotoriseerd verkeer dat heus niet alleen bestaat uit (vracht)wagens.

De komende weken gaan we op bezoek bij enkele opvallende bedrijven die van onze diensten gebruik maken. Deze week is dat Crossrail.

 

Crossrail, internationaal goederentransport via het spoor

Crossrail biedt goederenvervoer aan per spoor langs de as België-Italië en België-Polen voor het Zwitserse BLS Cargo.

Het wil hierbij bedrijven helpen om het vervoer van hun goederen zo lang mogelijk van de weg af te halen.

“Je kan onze locomotieven dus overal in België, Duitsland, Zwitserland en Italië terugvinden. Het is dus enorm belangrijk om het overzicht te kunnen behouden. En daar komt GeoDynamics in het verhaal.” Aan het woord is Joris Faes, Fleet Manager Cars van Crossrail. “Ons volledig wagenpark was reeds uitgerust met het track & trace-systeem van GeoDynamics, maar onlangs beslisten we om ook onze locomotieven van deze technologie te voorzien.”

Bezoek de website van Crossrail >

 

Veiligheid voorop

De klanten en de zorg en veiligheid voor hun goederen staat bij Crossrail centraal.

“Met medewerkers die zich over een groot stuk van Europa bewegen is het belangrijk om in real-time te weten waar elk voertuig zich bevindt en wie dat voertuig bestuurt. Mocht er iets fout lopen, of dat nu met een locomotief of een personenwagen is, dan weten we onmiddellijk de precieze locatie en kunnen we de nodige maatregelen nemen.” 

 

Een efficiënte planning

Joris Faes haalt ook een tweede belangrijk voordeel aan: planning.

“Optimale internationale transporten organiseren vergt logistieke experten die er alles aan doen om ons zo efficiënt en kostenbewust te laten werken. Dat is enkel maar mogelijk als er duidelijke informatie is.

Hoe lang doet men over een rit? Ondervindt een locomotief op een bepaalde locatie regelmatig hinder? Het zijn allemaal gegevens die gedetailleerd worden bijgehouden door het track & trace systeem van GeoDynamics. Mede dankzij GeoDynamics en vooral dankzij onze creatieve experten kunnen we er zo steeds voor zorgen dat de lading van onze klanten snel en veilig op haar eindbestemming geraakt.”