De marathon… Het is een roeping voor sommigen, maar een onoverbrugbare afstand voor velen. Toch vinden er elk jaar heel wat evenementen plaats waar een overvolle deelnemerslijst deze mythische afstand probeert te overwinnen. Of om toch die tijd van de vorige poging te verbeteren. In maart 2024 stonden er zo 15.000 deelnemers aan de startlijn van de Gent Marathon.

 

MedPrEvent geeft medische ondersteuning op evenementen

Door weer en wind drijven sommige deelnemers zich tot het uiterste, en dan kunnen er natuurlijk ongelukken gebeuren. Daarom zijn er gelukkig organisaties zoals MedPrEvent.

Zij bieden medische ondersteuning tijdens verschillende sportmanifestaties en evenementen in België. Jaarlijks zijn zij aanwezig op meer dan 300 sport- en andere events.

Ook tijdens de Gent Marathon stonden zij met meerdere ambulances klaar om in te grijpen.

Overzicht op het evenement met GeoDynamics

Een marathon is precies 42 kilometer en 195 meter lang. Langs dat enorme parcours snelle en efficiënte medische begeleiding verstrekken is geen sinecure.

Hoe weet je waar precies een medisch noodgeval plaatsvindt? Wie is er in de buurt? Hoe kan je er het snelst raken?

Om een overkoepelend antwoord te vinden op deze vragen, klopte MedPrEvent aan bij GeoDynamics.

 

Track-and-trace tijdens events

GeoDynamics is de marktleider in België op het gebied van tijdregistratie en track-and-trace.

Wij plaatsten een tracker in de ziekenwagens van MedPrEvent. Deze trackers zijn zichtbaar op een digitale kaart op een voor de beheerders toegankelijke website.

Zo kunnen zij steeds in realtime zien waar elke ambulance zich bevindt op het parcours.

 

De voordelen van positiebepaling tijdens evenementen?

Geen vervelende positiecontroles meer over de radio. De beheerder kan zelf zien op de kaart waar de wagens zich bevinden.

Wanneer er een noodgeval is, en elke seconde het verschil tussen leven en dood kan betekenen, ziet men onmiddellijk welke ziekenwagen het dichtstbij is en wordt die ter plaatse gestuurd.

 

GeoDynamics is marktleider track-and-trace op evenementen

GeoDynamics staat niet enkel aan de startlijn van de Gent Marathon. We voorzien namelijk realtime positiebepaling tijdens tientallen evenementen in België.

Zo werken we samen met Flanders Classics, de organisatie achter onder andere De Omloop het Nieuwsblad en De Ronde van Vlaanderen.

We plaatsen trackers in de wagens bij tal van oldtimerrally’s, en begeleiden ook medische diensten bij immobiele evenementen op een groot terrein, zoals Rock Werchter.

Meer weten over de mogelijkheden voor jouw evenement? We geven je graag een woordje uitleg!

Contacteer ons voor een vrijblijvende demo>